Magazin: Bocuse d’Or selejtező
Neves szakemberekből álló zsűri döntött 19 pályázat étékelése után arról, hogy a világ leghíresebb szakácsversenyének decemberben 13-án megrendezésre kerülő magyar selejtezőjén kik mérhetik össze tudásukat. Közülük a legjobbak vehetnek majd részt a februári döntőn, amelynek győztese a májusi Bocuse d’Or Europe versenyen képviseli hazánkat, és sikeres versenyzés esetén kvalifikálja magát a 2017-es világdöntőre.
Májusban Európa 20 országa versenyez hazánkban. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán elmondta:
„A felhívásra minden várakozást felülmúlva 19 érvényes pályázat érkezett. A zsűri a kidolgozottságot, a szezonalitást, a húsok és köretek arányát, valamint a változatos technológiák használatát értékelte, de fontos szempont volt a befektetett munka is, hiszen a Bocuse versenyzőkre kemény munka vár.”
A zsűri – Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Vomberg Frigyes és Wolf András – döntése alapján, a bírálati szempontoknak, valamint a Bocuse d’Or magyarországi selejtező versenykiírásának, a verseny színvonalának és szellemiségének az alábbi versenyzők feleltek meg:
Domján Richárd – Bock Bisztró (Bp.), Győrffy Árpád – Kollázs Four Seasons (Bp.), Katona András – 12 Hay Hill (London), Kovács Attila – Spaletta Étterem és Sörház (Kecskemét), Mizsei János – Mák Bisztró (Bp.), Molnár Péter – Johanna Maier Filzmoos (Ausztria), Pohner Ádám – Olimpia Étterem (Bp), Sándor Rodrigo – Costes downtown (Bp), Sipos András – NU bistro (Bp.), Sugár Róbert – Kistücsök Étterem (Balatonszemes), Szabó László – Helyszíni szolgáltatások, Sodexo, Volenter István – 67 Étterem és Bistro, (Székesfehérvár).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >