Magazin: Az étlap új fejezete: Heti bizarr!
A nyitás utáni első szusszanásnyi szünetben Heti bizarr néven terveznek állandó fejezetet nyitni étlapjukon a budapesti Rapaz gyorsétterem (lásd: Koncepció rovatunk!) tulajdonosai. A harmincegynéhány éves szakácspáros kellő rutinnal és nagy kreativitással állítja össze választékát, levesötleteikkel akár levesbárt is nyithattak volna (már ha az ilyesmire nálunk markáns igény lenne). A „hagyományos” levesek alig megpiszkált és jócskán újragondolt változatai mellett kedvenc műfajuk a főételek, desszertek „levesítése”: készül chili con carne, töltöttkáposzta- és vadaskrémleves, mákosguba- és meggyespite-leves is konyhájukban.
A bizarr „sorozatnak” lesznek ennél is meglepőbb elemei. Bár a Rapazban a fősodort a csibeburgerek alkotják, hőseink az állatnak nem csak a mellére, combjára koncentrálnak. Csirkelábbal itthon nem ők az elsők, akik kísérleteznek, talán a rántott csirkeszívet is jegyzi már valamilyen magyar kolléga, de ők nem állnak meg itt: náluk a szívbe a panírozás előtt camembert sajt és áfonyaízű robbanócukorka kerül. Aki a fogást Csintalan fiú néven megrendeli, utólag már ne panaszkodjon!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >