Magazin: Az étlap új fejezete: Heti bizarr!
A nyitás utáni első szusszanásnyi szünetben Heti bizarr néven terveznek állandó fejezetet nyitni étlapjukon a budapesti Rapaz gyorsétterem (lásd: Koncepció rovatunk!) tulajdonosai. A harmincegynéhány éves szakácspáros kellő rutinnal és nagy kreativitással állítja össze választékát, levesötleteikkel akár levesbárt is nyithattak volna (már ha az ilyesmire nálunk markáns igény lenne). A „hagyományos” levesek alig megpiszkált és jócskán újragondolt változatai mellett kedvenc műfajuk a főételek, desszertek „levesítése”: készül chili con carne, töltöttkáposzta- és vadaskrémleves, mákosguba- és meggyespite-leves is konyhájukban.
A bizarr „sorozatnak” lesznek ennél is meglepőbb elemei. Bár a Rapazban a fősodort a csibeburgerek alkotják, hőseink az állatnak nem csak a mellére, combjára koncentrálnak. Csirkelábbal itthon nem ők az elsők, akik kísérleteznek, talán a rántott csirkeszívet is jegyzi már valamilyen magyar kolléga, de ők nem állnak meg itt: náluk a szívbe a panírozás előtt camembert sajt és áfonyaízű robbanócukorka kerül. Aki a fogást Csintalan fiú néven megrendeli, utólag már ne panaszkodjon!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >