Magazin: Az első Főzdefeszt vidéken
A budapesti rendezvények sikerén felbuzdulva márciusban Miskolcon is Főzedefesztet tartottak – a Budapesten váratlanul nagy sikereket elérő rendezvény borsodi változatára hét helyi és környékbeli sörfőzde hozta el 24 különlegességét a szomjas közönségnek, közöttük két olyat, amit még soha sehol nem kóstolhattak a sörínyencek.
Ahogy azt már többször jeleztük lapjainkon, óriási az érdeklődés a magyar kézműves sörök iránt, Borsod megye pedig a kisüzemi sörfőzés vidéki fellegvára. A helyiek szerint ez többek között azért van, mert amikor igazán nehéz helyzetbe került az iparág, és az ország nyugati felében bezárt a legtöbb főzde, a keleti régióban egyszerűen nem volt pénz a profilváltásra – ők pedig a nehézségek ellenére átvészelték a nehéz éveket. Amit akkor elvesztettek a réven, ma visszajön a vámon: Miskolc körzetében számos sörfőzde készít jobbnál jobb termékeket.
A rendezvénnyel összefüggésben szervezett nemzetközi sörversenyen, amelyen cseh, német, szlovák és román főzdék is részt vettek, a kategóriagyőztesek a következők lettek: Világos 11 B° alatt: Palóc Világos, Palóc Sör; Világos 11 B° felett: Keserű Méz, Fóti Kézműves Sörfőzde; Félbarna, Barna, Vörös: Sherwood, Bors Sörfőzde; Felsőerjesztésű: Aventinus, Weisses Bräuhaus, Különleges: Hámori Meggy, Gyertyános Kft.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >