Magazin: A stílus neve Leves és bagett
Híres szakácsokkal fordul elő, hogy luxuséttermük mellett hobbiból beszállnak valamilyen gyorsétterem-jellegű szolgáltatásba, nálunk viszont – mintha annyi felesleges tehetség dolgozna a vendéglátásban – két igencsak jó nevű fiatal séf napi sok órában áll egyszerre a tűzhely, a pult és a pénztárgép mögött a büfének sem nagy budapesti Bors GasztroBárban. Ez azonban a sajátjuk; siker és kudarc nem befektetőktől, tulajdonosoktól függ. Márpedig az állítólag régóta érlelt ötlet, az első hónapok eredményét nézve, inkább a siker felé mutat! Ebben a helyválasztásnál is nagyobb szerepe lehet két műfaj, a streetfood és a bisztró konyha összegyúrásának, a jól eltalált kínálatnak és ízeknek. Leves és bagett a stílus neve, mondják az ötletgazdák. Az árak egy belvárosi szórakozónegyed határán – Kazinczy utca – nagyon méltányosak (különösen a neten százak által dicsért minőség fényében), 3,5dl leves: 450 Ft, a grill bagett mérettől függően 650, illetve 450 Ft. Alkoholt, szénsavas üdítőket nem árulnak, az italválaszték „saját fejlesztésű” házi szörpökből áll. A rövid idő alatt kialakult törzsvendégkör nemcsak az étel miatt látogat el a Borsba, hőseink szívélyes stílusa is vonzó a kifinomult ízeket kereső vendégek számára. A két szakember a koncepciót a lehetőségek tárházának tartja, de pont a személyes kapcsolat megtartása az, ami miatt maximum egyetlen másik üzlettel tartják bővíthetőnek a Bors „hálózatot”.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >