Magazin: A nagyszabású gálavacsora előkészületei IV.
Izgalmas lesz a Magyar vendéglátók ipartestületének idei gálavacsorája. Az MVI Gundel Károly munkásságának ajánlja idei nagyrendezvényét, az ipartestületi bált, amelyet 2013. november 30-án Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóriban rendeznek meg (és amelyre – nem mellesleg – még várják az érdeklődők jegyigénylését). A rangos eseményen az elmúlt évtizedek és a jelen meghatározó séfjei párban készítik el a Gundelek korát idéző ételeket, kizárólag magyar alapanyagokból. A sajtótájékoztatón részvevők sorsoláson döntötték el, melyik senior séf melyik fiatal séffel dolgozik majd együtt, és a páros melyik fogást készíti. A témával foglalkozó cikkünk első részében, novemberi számunkban, a vendéglátós legendának számító főszervező, Jakabffy László mellett három szakácsot, illetve cukrászt szólaltattunk meg – ők a rendezvénnyel kapcsolatos terveikről, elvárásaikról számolnak be olvasóinknak, négy részben.
Juhász Attila, séf, Balneo Hotel Zsóri
Szeretem a kihívásokat, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogunk tudni oldani a mi időnként szűkösnek tűnő konyhánkban is. Izgalmas este lesz, remek ötlet két, egymástól akár két generációnyi távolságra lévő séf közös munkája. Én szakmailag is nagyon kíváncsi vagyok, hogyan találják meg az összhangot a kivitelezésben és a tálalásban, tudnak-e az idősebb kollégák azonosulni a fiatalok képviselte új trendekkel. Én a házigazda hotel konyhafőnökeként „egyedül” dolgozom, az én csapatom feladata az éjféli büfé elkészítése lesz. Erre az időre – már egyfajta levezetésként – tradicionális fogásokat választottam: konfitált malaccsászárt tervezek alföldi káposztával és filézett kappant zsemlepudinggal.
Egy évtizede magam is részt vettem különféle világversenyeken, így Garaczi Jánost személyen is jól ismerem. A fiatalabbak közül Sárközi Ákos áll hozzám a legközelebb, hiszen többször volt már vendégünk: a fiatal szakácsainknak szervezett háziversenyeken szokott zsűrizni. Persze nagy örömmel és lelkesedéssel várjuk a többi kollégát is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >