Magazin: A mi gasztrotúránk
Az „újkori” MVI vezetőségének vívmányai közé tartoznak azok a roadshow-típusú rendezvények, amelyek során az ipartestület kibővített képviselőtestületi üléseit vidéken, valamelyik tagjánál tartja. Ilyenkor a régió érdeklődő étterem- és szállodatulajdonosainak szemléltetik a szervezet céljait, érdekképviseleti elképzeléseit, új tagokat akvirálnak. A kezdeményezésnek azonban van egy megoldhatatlannak tűnő problémája: a jó közösségnek bizonyuló MVI-tagság szerint túl ritkák ezek a szórakozásnak sem utolsó megmozdulások.
Többek között erre a gondra is megoldást jelent az a tavaly indult gasztrotúra-sorozat, amelynek a roadshow-hoz hasonló kapcsolatépítő funkciói vannak, ugyanakkor szakmai tapasztalatszerzésre is tökéletesen alkalmas. A túra állomásain a tagok jól prosperáló, vagy éppen a közelmúltban nyílt, sokat ígérő helyeket látogatnak meg. A kéthetente, nyáron pedig havonta rendezett „túrákon” először inkább csak az ipartestület „aktivistái” vettek részt, ám idővel – és ebben vélhetően az MVI Facebook oldalára feltett fotóknak és információknak is szerepük volt – egyre többen csatlakoztak a remek programhoz.
Az étteremlátogatásokat az MVI-titkárság szervezi, átlagvendégként bejelentve a csoportot, de a vendéglátók szinte mindig speciális menüsort ajánlanak az illusztris kollégáknak.
A „Michelin-csillagos” Pesti István által vezetett tatai Platán, majd a Budai Várban működő Vár: a Speiz (ahol Kovács Árpád séf főzött) után a gasztrotúrák 10. állomása a zebegényi Natura Hill volt, festői környezetben, a Börzsöny kapujában. A jelenlévők betekintést nyerhettek az ökológiai szemléletű birtokon épült, geotermikus energiákat használó vendégház szobáiba és wellness részlegébe, de a koronát a kalandra persze a Ruga Endre séf által erre a napra összeállított, a város sváb kötődéseit kihangsúlyozó ötfogásos ételsor tette fel.
Az ipartestület FB-oldalán is meghirdetett ebédekhez bárki csatlakozhat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >