Magazin: A magyar konyha Baszkföldön
Október elején rendezték a spanyolországi San Sebastiánban a Gastronomika kongresszust, amelynek célja, hogy a világ minden tájáról érkezett séfek bemutathassák technológiai újításaikat. A világ legjobb séfjeinek találkozóhelyévé vált rendezvénynek egyik díszvendége idén Magyarország volt.
A Gastronomikára négy magyar szakembert is meghívtak előadóként: Széll Tamás és Szulló Szabina „A gulyás evolúciója” címen tartott előadást a kongresszus kétezer hallgatója előtt; Palágyi Eszter, a Costes séfjeként „Magyar konyha kompromisszumok nélkül”, a Bock Bistro konyháját irányító Bíró Lajos „A magyar konyha régen és ma” címen adott elő. Az utcán felállított látványkonyha a magyar delegáció által készített gulyáslevest, töltött káposztát és somlói galuskát kínált – ezekből több ezer adag fogyott, a hírek szerint spanyol sztárséfek repetáztak csapatunk főztjéből. A magyar standon véreshurka-fagylalt, libamáj és mangalica várta a látogatókat, Mihályi László, a Váci Desszert Szalon cukrásza a dobostortát, Hamvas Zoltán, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. társtulajdonosa pedig a Gerbeaud kávékultúráját ismertette meg az érdeklődőkkel.
Az idei Gastronomika célkitűzése a világ gasztronómiai helyzetének feltérképezése, a fő tendenciák megismerése volt. Ezért kapott meghívást például Brazília és Japán, amelyek jelenléte erős a csúcsgasztronómia világában, és olyan feltörekvő országok, mint Magyarország, Törökország és Dél-Afrika.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >