Magazin: A füst íze
Nem kell ínyencnek lenni, hogy tudjuk: az étel íze nagyban függ attól, milyen fán füstölik vagy grillezik azt. A grillezés szerelmeseit az utóbbi egy-két évtizedben rengeteg újdonsággal lepte meg a „háttéripar” – mi magunk is írtunk például elhasznált whiskyshordók faanyagának értékesítéséről kerti sütés céljaira.
Ezeknél azért olcsóbbak a kaliforniai Companion cég által kínált forgácsok és darálmányok, illetve keverékeik; ezeket nem „tisztán” kell használni, hanem a már izzó faszénhez adni. A kis alumíniumedényekben árult port gyorsan sütéshez ajánlják, a nagyobb kiszerelésű forgácsot inkább a klasszikus grillezéshez, de hatásuk feltehetően megegyezik. Képünkön a halételekhez kínált keverék égerfából, mesquite-ből és chardonnayban ázott tölgyből! Az efféle „leírások” az étlapon sem mutatnak rosszul!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >