Magazin: A boldog tőke – Interjú Koch Csabával II.
Koch Csaba minden kötődése a borhoz a családi tradíciókra vezethető vissza, és jóval többet tud a szőlészetről, mint a szakma átlaga. Borászkodni hobbiból kezdett, aztán megélhetési forrásául választotta e munkát, ami később, hivatásává, szenvedélyévé és nem utolsó sorban sikereinek forrásává vált. Mára egész birodalmat épített.
Interjúnkat a borásszal folytatott rövid kérdésekkel folytattuk, majd Koch Csaba néhány borát ajánlotta.
Mire a legbüszkébb eredményei közül?
A sikereimre és a 4 gyerekemre.
Hogyan reagál a kudarcra?
Cselekvésre késztet, megerősít.
Hová szeretne eljutni, ahol még nem járt?
Alaszkába
Melyik borát vinné megmutatni egy francia borászatba?
A Csanád Cuvée-t
Szereti a fröccsöt és a sört?
Az előbbit kisfröccsként igen, de az utóbbit nem..
Mi a kedvenc étele?
A kacsa
Mit iszik otthon a vacsorához?
Rostos narancslevet.
Melyik a kedvenc étterme?
A Sóstó csárda Kiskunhalason.
Mit kóstolna szívesen, amit eddig nem?
Valami nagyon különleges argentin steaket – ott helyben.
Mivel foglalkozna, ha nem borász lenne?
Valamilyen természetközeli dologgal, például erdészettel.
Mi a hobbija?
A főzés – az is egyfajta művészet! Nagyon értek a vaddisznópörkölthöz.
Borajánló
Cserszegi Fűszeres 2013
Kézzel szüretelt és válogatott, a legkorszerűbb technológiával erjesztett reduktív, prémium minőségű fehérbor. Kiváló illat, gyümölcsös íz, roppanó üdeség jellemzi.
Fogyasztása 10-12 oC-on.
Cabernet-Sauvignon Rose 2013
Kézzel szüretelt, prémium minőségű rozébor, a szájban szétroppanó szőlőszem
üdeségével, gyümölcsös frissességgel. Fogyasztása 10-12 oC-on.
Cabernet-Sauvignon 2012
Kézzel szüretelt, gondosan válogatott, karakteres vörösbor.
Fogyasztása 16-18 oC-on.
Cabernet Franc 2011
Kézzel szüretelt és válogatott, hagyományosan erjesztett és második töltésű kis fahordóban érlelt vörösbor. Illatában piros húsú gyümölcsök, ízében bársonyos harmónia uralkodik.
Fogyasztása 16-18 oC-on.
Késői Szüretelésű Chardonnay 2009
Kézzel szüretelt és válogatott, késői szüretelésű szőlőből készült bor. Gyümölcsös illatok, gazdag ízvilág, telt, hosszú lecsengés.
Kadarka 2013
A 2013-es évjárat melegségét és a kiváló bácskai feketeföld gazdagságát hordozza ízében és illatában. Fakádban erjesztett, tölgyfahordóban érlelt, bársonyos, fűszeres bor.
Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 2011
A villányi borvidék védett eredetű classicus minőségű vörösbora Vin Art pincészetünkből. Hagyományosan erjesztett, tölgyfahordóban érlelt. Gazdag illatú, összetett, karakteres ízvilágú.
Villányi Csanád Cuvée 2011
Pincészetünk csak kiváló évjáratokban készített itala legjobb dűlőink hordószelektált boraiból. 14 hónapot kis fahordóban, majd 16 hónapot palackban érleltük, illata izgalmas, gazdag, íze magával ragadó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >