Magazin: 21. századi nagykonyhai mosogatás
Alig több mint egy éve számoltunk be arról, hogy egy, a Coninvest által szervezett különleges külföldi utazáson milyen nagykonyhai gépeket mutattak be a catering szakma magyar képviselőinek. Ezek közül a szakemberek a legtöbb időt az itthon még kevéssé ismert, a tisztításhoz granulátumokat használó mosogatógépek működésének megfigyelésével töltötték.
A Coninvest néhány éve kínál itthon ilyeneket – legutóbb egy hazai nagykonyha számolt be a tőlük vásárolt eszközéről, pontosabban annak általuk tapasztalt előnyeiről. A granulátumoptimalizált mosogatástechnikát alkalmazó svéd Granuldisk mosogatógép granulátumot, vizet és kevés mosogatószert használ, amely előmosogatás, áztatás, súrolás nélkül távolítja el még a legmakacsabban leégett ételmaradékot is. Alkalmazása a tapasztalatok szerint nemcsak időt és energiát takarít meg, de mosószert is, és optimális higiéniai feltételeket biztosít a mosogatáshoz – mindezt néhány perc alatt. Az edények szennyezettségétől függően beállítható a granulátum és a víz aránya. A Granuldisk alkalmazása akár 60 százalékos költségcsökkentést is eredményezhet, ami egy 500 adagos konyhán – az odaillő modell használata esetén – évi 1,3 millió forintos megtakarítást jelent. (Képünk a Rostási Hagyományos Konyha Kft. konyhájában készült.) További hasznos információk:
www.granuldisk.hu. (x)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >