Magazin: 21. századi nagykonyhai mosogatás

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 02. 12:08

Alig több mint egy éve számoltunk be arról, hogy egy, a Coninvest által szervezett különleges külföldi utazáson milyen nagykonyhai gépeket mutattak be a catering szakma magyar képviselőinek. Ezek közül a szakemberek a legtöbb időt az itthon még kevéssé ismert, a tisztításhoz granulátumokat használó mosogatógépek működésének megfigyelésével töltötték.

SONY DSC

A Coninvest néhány éve kínál itthon ilyeneket – legutóbb egy hazai nagykonyha számolt be a tőlük vásárolt eszközéről, pontosabban annak általuk tapasztalt előnyeiről. A granulátumoptimalizált mosogatástechnikát alkalmazó svéd Granuldisk mosogatógép granulátumot, vizet és kevés mosogatószert használ, amely előmosogatás, áztatás, súrolás nélkül távolítja el még a legmakacsabban leégett ételmaradékot is. Alkalmazása a tapasztalatok szerint nemcsak időt és energiát takarít meg, de mosószert is, és optimális higiéniai feltételeket biztosít a mosogatáshoz – mindezt néhány perc alatt. Az edények szennyezettségétől függően beállítható a granulátum és a víz aránya. A Granuldisk alkalmazása akár 60 százalékos költségcsökkentést is eredményezhet, ami egy 500 adagos konyhán – az odaillő modell használata esetén – évi 1,3 millió forintos megtakarítást jelent. (Képünk a Rostási Hagyományos Konyha Kft. konyhájában készült.) További hasznos információk:
www.granuldisk.hu. (x)

21. szazadi nagykonyhai mosogatas 1

21. szazadi nagykonyhai mosogatas 2

Kapcsolódó cikkeink