Magasabb minősítést kapott a Dachser
A Dachser Food Logistics üzletága eleget tett a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány Logisztikai (IFS Logistics Standard) 2.2 verziója által támasztott követelményeknek a legutóbbi auditálás során. A tanúsítvány igazolja a vállalat magasabb szintű élelmiszerbiztonsági és -védelmi eljárásait és minőségi szolgáltatásait.
A nemzetközileg elismert és elfogadott szabvány meghatározott minőségi- és biztonsági követeléseket fogalmaz meg, amelyek meglétét szigorú ellenőrzés során vizsgálják meg. A tanúsítvány megléte garantálja, hogy az adott vállalat eleget tesz a komplex követelményrendszernek: többek között teljesülnie kell bizonyos törvényi szabályozásoknak, élelmiszerbiztonsági lépéseknek. A tanúsítvány lefedi a teljes ellátási lánc logisztikai folyamatát, amelyben a Dachser sikeresen előrelépett, így a szakértők ,,Foundation” szintől ,,Higher” fokozatra minősítették a szolgáltatót.
A Dachser Food Logistics üzletága évről évre bővül és fejlődik, egyedülálló megoldásokat biztosít az élelmiszeriparban tevékenykedő ügyfelek számára, legyen szó akár az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorról vagy a gasztronómia egyéb területeiről. A nagy múltú német székhelyű vállalat Food Logistics üzletága kiemelkedő teljesítményt nyújt többek között a hőmérséklet-érzékeny termékek, illetve a tartósított élelmiszerek hatékony mozgatásában is. ,,Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Dachser ismét szintet lépett és ezt egy magasabb szintű tanúsítvánnyal is elismerték. Fontosnak tartjuk, hogy üzletágunknál az élelmiszerek szállítása a lehető legkörültekintőbb és legbiztonságosabb módon történjen.” – értékelte az eredményt Darvasi Árpád, a Food Logistics üzletág vezetője.
Kapcsolódó cikkeink
Veszélyben az élelmiszerbiztonság? Magyarország nem támogatja a Mercosur-egyezményt
Komoly aggodalmakat fogalmazott meg Nagy István agrárminiszter az EU és…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok az üveges italokban
Egy friss francia kutatás szerint az üvegpalackos italok több mikroműanyagot…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >„Ez egy politikai termék” – Az árrésstopról és a kiskereskedelem válságáról beszélt az MNKSZ főtitkára
Szakmailag nem indokolható, mégis maradhat – így foglalható össze az…
Tovább olvasom >A FAO elismerésben részesíti a fiatal gazdákat
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelöléseket vár a Fiatal…
Tovább olvasom >