Magas IQ, helyes táplálkozás
Mi történik az agyban? Több mint százmilliárd idegsejt végzi szakadatlanul a legnehezebb munkát. Minden egyes idegsejt tízezernél, több másik idegsejttel van kapcsolatban. Sok millió információ cserél helyet másodpercenként. Ahhoz, hogy az agy a legmagasabb teljesítményt nyújtsa, sok energiára van szüksége a szürkeállománynak. Bár az agy a testsúlynak csak pár százalékát teszi ki, naponta felvett energia mintegy húsz százaléka jut rá. Hogy milyen formában vagyunk, az attól függ, hogy mit veszünk magunkhoz. Bizonyos élelmiszerek hatására jobb lesz a felfogásunk, gyorsabban gondolkodunk, és jobban tudunk koncentrálni.
Emlékezet
A sárgarépa javítja az emlékezetet, ezért hasznát veszzük a kívülről tanulásnál, mert élénkíti az agy anyagcseréjét. Tehát szótanulás előtt kistányérnyi reszelt sárgarépa olajjal!
Az ananász a TV sztárok és énekesek kedvenc gyümölcse. Akinek hosszú szöveget kell megtanulnia kívülről, sok C vitaminra van szüksége. Az ananász ráadásul tartalmazza a fontos mangánt és kevés benne a kalória.
Boldogság
Eper – a menedzserek gyümölcse. Finom, ráadásul stresszoldó. Pektin tartalma hatására fokozódik a komfortérzet. Legalább tizenöt dekát fogyasszon.
A banán titka a szerotinin tartalmában van, amire az agynak a boldogságérzethez szüksége van. Vitaminokat és kalciumot tartalmaz.
Kreativitás
A gyömbér nyitottá tesz új ötletek iránt, hatóanyaga rokon az aszpirinével. Hígítja vért, serkenti az agy vérellátását. Hasznos művészeknek és újságíróknak. Tipp: fél kávéskanálnyi friss gyömbér fontos megbeszélés előtt!
Tanulás
A káposztafélék csökkentik az idegességet. Így stressz nélkül tanulhat. C vitamin tartalma miatt a citrom frissíti a felfogóképességet. Tipp: nyelvóra előtt igyon egy pohár citromlét!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >