Hétvégén Vegetáriánus fesztivál
Szombaton és vasárnap rendezik meg a XIX. Vegetáriánus fesztivált, amelyen az érdeklődőket szakemberek előadásai, főzőtanfolyamok és ételkóstolók vezetik be egyebek mellett a nyers ételek, az egészséges étkezés és az enzimtáplálkozás világába a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és rávilágítson arra, hogyan lehet sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával egészségesen élni. Ezt a célt szolgálják a táplálkozási szakemberek előadásai, az ételkóstolók és az öko- és bioszemléletű termékbemutatók – közölték a szervezők az MTI-vel.
Szombaton délelőtt a program Lehel Csaba A mennyország vegán kulcsa című előadásával kezdődik, amelyből kiderül, hogy milyen problémákat okoz globális szinten az állattartó kultúra és a vegán életmód milyen megoldásokat kínál a Föld megmentésére. Utána Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézet alapítója beszél arról, hogy miért fontos az egészséges, jól működő emésztőrendszer, Nagy Szaffina és Nagy Károly az izomépítés vegán módszerét ismerteti, majd Varga Sándor részletezi az algák jótékony élettani hatásait.
Vasárnap délelőtt Tamasi József belgyógyász szakorvos, a természetes gyógymódok szakértője tart előadást, majd Lénárt Gitta, a Nyersétel Akadémia vezetője beszél az enzimtáplálkozás és a nyerskonyha előnyeiről. Délután Váradi Tibor elemzi a vegetarianizmust a sav-bázis egyensúly tükrében, utána Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök ismerteti a növényi alapú étrend hatásaival kapcsolatos hazai tapasztalatokat, végül Ollé Sándor „biopék” tart előadást a gabonák szerepéről.
A két nap alatt a helyszínre érkezők kipróbálhatják a Jinjutsu kezelést, a Do-int, a jógát, a zumbát, lesz baba-mama-dúla szoba, lehetőség lesz természetgyógyászokkal és pszichológusokkal folytatott személyes konzultációra is.
Szombaton újrahasznosított anyagokból készült ruhákból lesz divatbemutató, délután pedig a Csendes könnyek szeretete című musical hazai ősbemutatóját tartják meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Így áll össze a vidék gasztronómiai térképe – itt a Dining Guide TOP30 vidéki étteremlistája
A Dining Guide 2005 óta minden évben elkészíti Magyarország legrangosabb…
Tovább olvasom >Százötven kistermelő nyitja meg kapuit a Nyitott Porta Napok rendezvénysorozat részeként
Több mint százötven családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hat ikonikus budapesti söröző, 42 sörcsapjának kisüzemi specialitásait kínálja kóstolásra…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Visszavonulót fúj a Wizz Air: kivonul Abu-Dzabiból, leállítja közel-keleti járatait
Drasztikus döntést jelentett be a Wizz Air: 2025. szeptember 1-jétől…
Tovább olvasom >