Hétvégén Vegetáriánus fesztivál
Szombaton és vasárnap rendezik meg a XIX. Vegetáriánus fesztivált, amelyen az érdeklődőket szakemberek előadásai, főzőtanfolyamok és ételkóstolók vezetik be egyebek mellett a nyers ételek, az egészséges étkezés és az enzimtáplálkozás világába a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és rávilágítson arra, hogyan lehet sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával egészségesen élni. Ezt a célt szolgálják a táplálkozási szakemberek előadásai, az ételkóstolók és az öko- és bioszemléletű termékbemutatók – közölték a szervezők az MTI-vel.
Szombaton délelőtt a program Lehel Csaba A mennyország vegán kulcsa című előadásával kezdődik, amelyből kiderül, hogy milyen problémákat okoz globális szinten az állattartó kultúra és a vegán életmód milyen megoldásokat kínál a Föld megmentésére. Utána Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézet alapítója beszél arról, hogy miért fontos az egészséges, jól működő emésztőrendszer, Nagy Szaffina és Nagy Károly az izomépítés vegán módszerét ismerteti, majd Varga Sándor részletezi az algák jótékony élettani hatásait.
Vasárnap délelőtt Tamasi József belgyógyász szakorvos, a természetes gyógymódok szakértője tart előadást, majd Lénárt Gitta, a Nyersétel Akadémia vezetője beszél az enzimtáplálkozás és a nyerskonyha előnyeiről. Délután Váradi Tibor elemzi a vegetarianizmust a sav-bázis egyensúly tükrében, utána Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök ismerteti a növényi alapú étrend hatásaival kapcsolatos hazai tapasztalatokat, végül Ollé Sándor „biopék” tart előadást a gabonák szerepéről.
A két nap alatt a helyszínre érkezők kipróbálhatják a Jinjutsu kezelést, a Do-int, a jógát, a zumbát, lesz baba-mama-dúla szoba, lehetőség lesz természetgyógyászokkal és pszichológusokkal folytatott személyes konzultációra is.
Szombaton újrahasznosított anyagokból készült ruhákból lesz divatbemutató, délután pedig a Csendes könnyek szeretete című musical hazai ősbemutatóját tartják meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spórol, rákeres az interneten, akcióra vadászik – így vásárol Európa 2025-ben
Az európai vásárlók 58 százaléka továbbra sem számít vásárlóerejének javulására…
Tovább olvasom >„Ha ez így folytatódik, eltűnnek az akciók” – interjú Pálinkás Zsolttal, a Tesco Magyarország vezérigazgatójával
2025 tavaszán a hazai élelmiszer-kiskereskedelem egyik legfontosabb szereplőjét, a Tescót…
Tovább olvasom >Egy felmérés szerint a magyarok 36 százaléka tervez külföldi nyaralást az idén
A magyarok 36 százaléka tervez külföldi nyaralást az idén nyáron,…
Tovább olvasom >