Hétvégén Vegetáriánus fesztivál
Szombaton és vasárnap rendezik meg a XIX. Vegetáriánus fesztivált, amelyen az érdeklődőket szakemberek előadásai, főzőtanfolyamok és ételkóstolók vezetik be egyebek mellett a nyers ételek, az egészséges étkezés és az enzimtáplálkozás világába a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és rávilágítson arra, hogyan lehet sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával egészségesen élni. Ezt a célt szolgálják a táplálkozási szakemberek előadásai, az ételkóstolók és az öko- és bioszemléletű termékbemutatók – közölték a szervezők az MTI-vel.
Szombaton délelőtt a program Lehel Csaba A mennyország vegán kulcsa című előadásával kezdődik, amelyből kiderül, hogy milyen problémákat okoz globális szinten az állattartó kultúra és a vegán életmód milyen megoldásokat kínál a Föld megmentésére. Utána Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézet alapítója beszél arról, hogy miért fontos az egészséges, jól működő emésztőrendszer, Nagy Szaffina és Nagy Károly az izomépítés vegán módszerét ismerteti, majd Varga Sándor részletezi az algák jótékony élettani hatásait.
Vasárnap délelőtt Tamasi József belgyógyász szakorvos, a természetes gyógymódok szakértője tart előadást, majd Lénárt Gitta, a Nyersétel Akadémia vezetője beszél az enzimtáplálkozás és a nyerskonyha előnyeiről. Délután Váradi Tibor elemzi a vegetarianizmust a sav-bázis egyensúly tükrében, utána Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök ismerteti a növényi alapú étrend hatásaival kapcsolatos hazai tapasztalatokat, végül Ollé Sándor „biopék” tart előadást a gabonák szerepéről.
A két nap alatt a helyszínre érkezők kipróbálhatják a Jinjutsu kezelést, a Do-int, a jógát, a zumbát, lesz baba-mama-dúla szoba, lehetőség lesz természetgyógyászokkal és pszichológusokkal folytatott személyes konzultációra is.
Szombaton újrahasznosított anyagokból készült ruhákból lesz divatbemutató, délután pedig a Csendes könnyek szeretete című musical hazai ősbemutatóját tartják meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Flórián László irányítja áprilistól a Praktikert
Új ügyvezető igazgató irányítja 2025. áprilisától a magyar tulajdonú, országos…
Tovább olvasom >Nem áprilisi tréfa: Ezt a különlegességet kóstolhatod meg a hazai McDonald’s-ban
A social média világában szinte naponta tűnnek fel újabb és…
Tovább olvasom >Egy igazán erős húsvét lehet az idei az Univer új termékével
A merész ínyenceknek kedvez az Univer legújabb, limitált kiadású termékével.…
Tovább olvasom >