Megkezdődött a Budapesti Halfesztivál
Csütörtökön kezdődött a Budapesti Halfesztivál, amelyen élőhal bemutatóval, élményhorgászattal, halászléfőző versennyel, több száz magyar és nemzetközi halétellel várják a látogatókat vasárnapig a Nemzeti Múzeum kertjében.
A fesztivál látogatói a közkedvelt halfajtákon kívül számos kevésbé ismert példányt is kóstolhatnak, és olyan különlegességekkel is megismerkedhetnek, mint a halkolbász, a halszalámi, az aszalt gyümölcsökkel töltött vagy grillezett, filézett halak.
A gyerekek hal formájú édességet készíthetnek a csokoládé múzeum kihelyezett programján, a Tropicarium óriás akváriumában pedig testközelből ismerhetik meg az élő vízi állatokat.
A kiállítótérben Magyarország halfajtáival lehet közelebbről megismerkedni, valamint Herman Ottóról, az idén 100 éve elhunyt polihisztorról is megemlékeznek.
A gasztronómiai programok hagyományos részeként főzőversenyt rendeznek, emellett a látogatók 2014 legjobb halételére is szavazhatnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >