Megkezdődött a Budapesti Halfesztivál
Csütörtökön kezdődött a Budapesti Halfesztivál, amelyen élőhal bemutatóval, élményhorgászattal, halászléfőző versennyel, több száz magyar és nemzetközi halétellel várják a látogatókat vasárnapig a Nemzeti Múzeum kertjében.
A fesztivál látogatói a közkedvelt halfajtákon kívül számos kevésbé ismert példányt is kóstolhatnak, és olyan különlegességekkel is megismerkedhetnek, mint a halkolbász, a halszalámi, az aszalt gyümölcsökkel töltött vagy grillezett, filézett halak.
A gyerekek hal formájú édességet készíthetnek a csokoládé múzeum kihelyezett programján, a Tropicarium óriás akváriumában pedig testközelből ismerhetik meg az élő vízi állatokat.
A kiállítótérben Magyarország halfajtáival lehet közelebbről megismerkedni, valamint Herman Ottóról, az idén 100 éve elhunyt polihisztorról is megemlékeznek.
A gasztronómiai programok hagyományos részeként főzőversenyt rendeznek, emellett a látogatók 2014 legjobb halételére is szavazhatnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Már több mint 930 szakembert ajánlottak a Signature 40 2025-ös kiírására
Minden eddiginél aktívabb ajánlási időszakot jelentett a Signature Platform: eddig…
Tovább olvasom >Véget ért a II. Ifjúsági PET Kupa
2025. július 20. és 25. között második alkalommal szervezte meg…
Tovább olvasom >A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja nevezési határidejét a Green Pledge!
Meghosszabbított nevezési határidővel, egészen augusztus 11-e, hétfőig várja a pályázatokat…
Tovább olvasom >