Megkezdődött a Budapesti Halfesztivál
Csütörtökön kezdődött a Budapesti Halfesztivál, amelyen élőhal bemutatóval, élményhorgászattal, halászléfőző versennyel, több száz magyar és nemzetközi halétellel várják a látogatókat vasárnapig a Nemzeti Múzeum kertjében.
A fesztivál látogatói a közkedvelt halfajtákon kívül számos kevésbé ismert példányt is kóstolhatnak, és olyan különlegességekkel is megismerkedhetnek, mint a halkolbász, a halszalámi, az aszalt gyümölcsökkel töltött vagy grillezett, filézett halak.
A gyerekek hal formájú édességet készíthetnek a csokoládé múzeum kihelyezett programján, a Tropicarium óriás akváriumában pedig testközelből ismerhetik meg az élő vízi állatokat.
A kiállítótérben Magyarország halfajtáival lehet közelebbről megismerkedni, valamint Herman Ottóról, az idén 100 éve elhunyt polihisztorról is megemlékeznek.
A gasztronómiai programok hagyományos részeként főzőversenyt rendeznek, emellett a látogatók 2014 legjobb halételére is szavazhatnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A SPAR Magyarország is letette a névjegyét Budapest egyik legnagyobb hazai gin fesztiválja mellett
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns…
Tovább olvasom >Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >