LINDT inspirációk karácsonyra
Ha egyetlen csokoládét kellene megnevezni, amely a Lindt Csokoládé Mestereinek szenvedélyét tükrözi, az az Excellence lenne, mely magában hordozza a kakaóbab minden erejét és gazdagságát.
Idén a Lindt Svájci Csokoládé Mesterei megalkották a limitált kiadású, Lindt Excellence Wasabi étcsokoládét. Megalkotását a Távol-Kelet ízvilága ihlette. A Lindt egyedülállóan karakteres étcsokoládéját a wasabi egyedi, határozott távol-keleti ízével párosították. Így jött létre az a csokoládé, amely garantáltan felébreszti minden érzékszervünket.
Azonban szakértőknek lennünk ahhoz, hogy felismerjük a valódi, prémium minőségű csokoládét. A borhoz hasonlóan a csokoládét is az érzékszerveinkre hagyatkozva tapasztalhatjuk meg legjobban. A Lindt Svájci Csokoládé Mestereinek az ajánlásával bemutatjuk a csokoládé kóstolás művészetét, amelyhez mind az öt érzékszervünkre szükség van – így fontos a látás, tapintás, hallás, szaglás és végül az ízlelés.
LÁTÁS
A kóstolás első lépéseként nézzük meg a csokoládé színét és fényét. A prémium minőségű csokoládé csillogó fényű.
TAPINTÁS
Érintsük meg csokoládét. A valódi, prémium minőségű csokoládé felülete mindig selymesen puha, sohasem durva, szemcsés.
HALLÁS
A LINDT Csokoládé Mesterei a csokoládé textúráját annak eltörésével és az így keletkezett hanggal tesztelik. Az élesen pattanó hang a kiváló minőség jele.
SZAGLÁS
Szaglással a csokoládé megannyi aromáját érzékelni tudjuk. Akár úgy, hogy egy darab csokoládét a kezünkben tartva az orrunk alá helyezzük és így lélegezzük be annak illatát, vagy azt a szánkba véve hagyjuk, hogy elolvadjon, majd kilélegezzük és hirtelen belélegezzük az így felszabadult aromákat.
ÍZLELÉS
Elérkeztünk a csokoládé kóstolás legintenzívebb élményéhez. Várjunk, amíg a csokoládédarab elolvad a szájban, és teljesen szétterül a nyelven, felébresztve ízlelőbimbóinkat és az öröm érzését.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >