Libamáj fesztivál lesz hétvégén a Vajdahunyad várban
Libamáj fesztivált rendeznek a Vajdahunyad várban szeptember 14-15-én – mondta Ökrös Mariann, a Magyar Libamáj Szövetség elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
Mint mondta, a libamáj, a libacomb, a libamell, a libazsír és a libatepertő 2012 óta hungarikum. A fesztiválon a libahús elkészítéséhez is kínálnak ötleteket, megismertetik a látogatókat a húshoz illő, mára elfeledett fűszerekkel is.
Megjegyezte, nagyon illik a libából készült ételekhez a tokaji bor, ezért a fesztivál díszvendége Tokaj és a tokaji borok lesznek.
Mint mondta, a gasztronómiai különlegességek mellet kulturális rendezvényekkel is várják a rendezvényre látogatókat.
Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány elnöke arról beszélt, a libamáj mellett a liba összes „részét” érdemes megkóstolni, így kínálnak majd a fesztivál vendégeinek ludaskását, hidegen és melegen füstölt kolbászokat is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Antibiotikummentes libamáj-előállítás fejlesztésében működtek közre a MATE kutatói
Antibiotikummentes, prémium libamáj-előállítás tenyésztés-tartástechnológiájának fejlesztésében működtek közre a Magyar Agrár-…
Tovább olvasom >A libamáj a magyarok egyik kedvenc luxusélelmiszere
Hazánkban a legtöbben a kaviárt, a szarvasgombát és a libamájat…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >