Lewis Hamilton alkoholmentes italában szerzett kisebbségi részesedést a Pernod Ricard
Kisebbségi részesedést szerzett az Absolut Vodkát tulajdonló Pernod Ricard a hétszeres Forma-1 világbajnok Lewis Hamilton közreműködésével alapított szuper prémium alkoholmentes agavé-alapú szeszesitalban, az Almavéban.
A mexikói innovációs inkubátor, a Casa Lumbre és a Copper befektetési cég által alapított Almave az első alkoholmentes kék agavé ital, amely a mexikói Jaliscóban kerül lepárlásra.
Az ital két változatban kapható: a gyümölcsös-zöldes ízaromájú, mixelésre alkalmas Almave Blanco, és a karamelles-vaníliás-főtt agavé jegyeket magán viselő, mixelésre és kortyolgatásra tervezett Almave Ambar.
A Pernod Ricard a márkaépítés és a globális forgalmazás terén szerzett tapasztalatait fogja latba vetni a márka számos nemzetközi piacon történő terjesztésében, miután a márka az italóriás prémium agávéból készült szeszes italainak portfólióját fogja bővíteni.
A Pernod Ricard szerint az Almave minőségét, ízét és pozícióját illetően igazi különlegességnek számít. A cég úgy látja, hogy az agavé világszerte keresett kategória és a hagyományos desztillációs eljárás és a kézművesség előtt tisztelgő alkoholmentes termék a cég portfoliójának igazi gyöngyszeme.
Lewis Hamilton elmondta:
– Amikor úgy döntöttem, hogy belevágok ebbe a projektbe, fontos volt olyan partnereket találnom, akik segítenek az elképzeléseimet kompromisszumok nélkül megvalósítani. Büszke vagyok arra, hogy ez sikerült, nemcsak a minőséget és az ízvilágot, de a valódi alapanyagok felhasználását és az időtálló eljárások alkalmazását illetően is.
Grocery Gazette
Kapcsolódó cikkeink
Átalakítja működését a Pernod Ricard a szeszesitalok visszaeső eladásai miatt
A francia Pernod Ricard – a világ második legnagyobb nyugati…
Tovább olvasom >Tovább pezseg az alkoholmentes piac: szárnyal a Henkell Freixenet
Látványos, 23,6%-os növekedést ért el 2024-ben a Henkell Freixenet alkoholmentes…
Tovább olvasom >Spanyol vermutmárkát vett a Pernod Ricard
A francia Pernod Ricard 100%-os tulajdonrészt szerzett a St Petroni…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >