Magazin: Leszedik a héját…
A ma divatos fogalommal X generációként meghatározott honfitársaink gyerekkorában a csokoládé nem volt mindennapi élvezet! A megfőzött, cukorba forgatott, majd kiszárított (nagy ritkán kandírozott) narancshéj sokszor helyettesítette az ipari nyalánkságokat – már ha valakinek tellett narancsra.
A citromhéjat sok ételfajtában használjuk ízesítőként, de a déligyümölcsök burkát a vegyi anyagoktól való félelmünkben ma legszívesebben a veszélyes hulladékba dobnánk. Mostanában viszont az Egyesült Államokban kezdik újra felfedezni a citrusfélék héjának felhasználásában rejlő lehetőségeket – ebben feltehetően lehet némi szerepe a kaliforniai narancstermesztők marketingmunkájának is. A gourmet üzletekben díszes kiszerelésben, nem kis pénzért árulják a narancsok, citromok, sőt néhány grapefruitfajta kandírozott héját, de a szakácsok nyersen is nagy leleményességgel alkalmazzák őket az ételkészítés során. A szirupban főzött, szárított, nem egyszer sózott, fűszerezett, alkohollal ízesített nyalánkságok egészen újszerű ízeket képesek produkálni salátákban, szószokban, vagy éppen a reggeli müzlikben, joghurtokban, fagylaltokban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest a Condé Nast Traveller toplistáján: a főváros a 19. helyen Európa legjobb városai között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Marriott elindította szabadtéri fókuszú márkáját: Outdoor Collection by Marriott Bonvoy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >