Lekvárfőző üzem létesül Környén
Csak gyümölcsöt tartalmazó, ízesítő- és tartósítószerek nélküli lekvárokat készítő üzem létesül a Komárom-Esztergom megyei Környén. A közel háromszáz négyzetméteres üzemcsarnok mellé a jövőben 500 négyzetméteres hűtőházat terveznek. A számítások szerint évente 15 tonnánál több gyümölcsöt szereznek be a helyi termelőktől és közel tízezer üveg lekvárt készítenek. A hagyományos barack- és szilvalekvár mellett szeretnének olyan különleges ízeket létesíteni, mint a rozmaringos málnalekvárt vagy a fahéjjal ízesített cseresznyelekvárt. A beruházás költsége meghaladja a 30 millió forintot, melyből a közel 18 millió forint a Darányi Ignác Terv forrásaiból származik. A tervek szerint a technológia tesztelése érdekében még idén megkezdik a próbafőzéseket, jövőre pedig teljes kapacitással működhet az üzem.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tiltakoznak a visszaváltási díj csökkentése miatt a kereskedők
Az Országos Kereskedelmi Szövetség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a MOHU…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság elfogadta a kkv-k önkéntes fenntarthatósági jelentéstételére vonatkozó ajánlást
A VSME (Voluntary Sustainability Reporting Standard for non-listed Micro, Small…
Tovább olvasom >Az elmúlt napokban látott gyengülés ellenére a forint büszke lehet az idei teljesítményére
A múlt péntek óta a forint szerepelt a legrosszabbul a…
Tovább olvasom >