Legyen a Dobayban Budán – a Horváth-kertben!
Dobay Horváth-kert – Cukrászda és Pékség néven nyitotta meg második cukrászdáját az I. kerületi Horváth-kertben december 1-én a VakVarjú Étteremcsaládot is magában foglaló Budapest Party Service cégcsoport.
„A Horváth-kert egy igazi kis ékszerdoboza Krisztinavárosnak. A hely szerelem volt első látásra, egy hangulatos kis oázis a forgalmas Krisztina körút mellett. Beleszerettem zöldellő fáiba és Déryné szobrába, amely nemcsak arra emlékeztet, hogy ehhez a földdarabhoz jelentős színház- és zenetörténeti emlékek fűződnek, hanem hogy a színházhoz egykor kertvendéglő csatlakozott. Ezt a hajdani szívélyes és jó hangulatú vendéglátást – amiről a ’40-es években egy dal is született Legyen a Horváth-kertben Budán címmel – szeretnénk megidézni a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékségünkkel, ahol a jóízű finomságokat elérhető áron kínáljuk.” – mondta a megnyitón Semsei Rudolf. a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója,
Elmondása szerint már a VakVarjú éttermek megnyitása előtt szerettek volna egy Dobay Cukrászdát nyitni. Aztán az élet elsodorta őket az álmuktól, az éttermek és a Budapest Party Service Kft. került a gondolkodás középpontjába, de egyre inkább égetően fontosnak érezék, hogy a Kft. rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessék. Tavaly nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen, ahol azóta is folyamatosan fejlesztik a Dobay sütiket, és hamar elkezdték keresni a második cukrászdájuk otthonát is.
Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani Vendégeik bevonásával, hogy a budaiak számára legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe. Eszter azt is elmondta, hogy komoly felelősséget érez minden szelet sütemény iránt, hiszen a cukrászda névadójaként ezeket vele azonosítják a vendégek.
„A Dobay Horváth-kertet egy meghitt kis találkozópontjává kívánjuk tenni Budának, ahol a finom kávék, latték, házias sütik, torták, és a vadkovászból készült pékáruk mellett egy kicsit beszélgetni is lehet, de a mindig friss pékárut és cukrásztermékeket természetesen el is lehet vinni. Az I. kerületi lakosok Kerületkártyával 10% kedvezményt kapnak. Újdonság a napi ebédmenünk, a meleg leves után szendvicset vagy süteményt kínálunk vendégeinknek” – mondta Semsei Rudolf.
A megnyitón V. Naszályi Márta, Budapest, I. kerületének polgármestere örömmel konstatálta a kerület gasztronómia szcénájának bővülését, majd Tampu-Ababei József, a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia plébánosa ünnepélyesen megszentelte a cukrászdát.
Kapcsolódó cikkeink
Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy
Az ország egyik vezető vendéglátóipari cégcsoportja mérföldkőhöz érkezett: Semsei Gastronomy…
Tovább olvasom >Édes mesevilág a Duna mellett
Harmadik cukrászdáját nyitotta meg Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség…
Tovább olvasom >Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >