Leguán Café & Bar
A VII. kerületnek nincs klasszikus központja; ez a környék most alakul azzá – állítják a Kazinczy utcában nemrég nyílt Leguán café csupaötlet tulajdonosai. Ám hőseink nemcsak azért választották ezt az ingatlant, mert a mulatónegyedben akartak üzletet nyitni. Megtetszett nekik a Gozsdu udvar környezete, de olyasmik is befolyásolták a döntést, mint például az épületben működő geotermikus fűtésrendszer. Tudták, mit akarnak eladni és kinek, ennek megfelelően alakították ki a környezetet, az étlapkoncepciót és az árakat. Az eredmény első látásra is izgalmas. A minimál stílusnál „megszokott” barna-fekete színösszeállítást vidám, meleg színekkel kiegészítő enteriőr igazán profi módon lett kialakítva: itt a Leguánhoz hasonló elegáns helyeken magukat egyébként idegennek érző vendégek is fesztelenül szórakozhatnak. Az étlap magyar és franciás-nemzetközi ételeket kínál – nem fine dining stílusban, de láthatóan minden fogásba rejtenek valamiféle kreatív csavart, ahogy a tulajdonosok fogalmaznak: improvizatív átiratok készülnek a konyhán. A főételek ára 1900–4600 forint között mozog, ami megfelel a környék átlagának. Tavasztól kitelepülnek: a terasz a belsőnél kicsit egyszerűbb, fiatalos stílust sugároz majd, ahol tapas-stílusban töpörtyűkrémet, lecsót, tojásos nokedlit kínálnak az italokhoz, és itt szervezik április végén az első Belvárosi fröccsfesztivált! A promóciók folyamatosak (a témára lapjainkon még visszatérünk) – az üzemeltetők gondoskodnak róla, hogy a főváros vendéglátóhelyekkel legsűrűbben ellátott negyedében is kitűnjenek a „többiek” közül.
Budapest VII., Kazinczy u. 52.
• Tervező: Kiss Róbert, Sípos Béla
• Konyhafőnök: Holló József
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >