Le Gourmet de Bordeaux
Történt, hogy a budapesti Francia Intézet pályázatot hirdetett egy az épületében található helyiség hasznosítására: gall ínyencségek árusítására. Az üzletnyitásra egy néhány éve fővárosunkban élő francia fiatalember nyerte el a jogot, aki 2012 óta importál ilyen termékeket otthonról. Clarence nevét egyre többen ismerik a hazai vendéglátás prominensei közül is, hiszen finomságaival ott van számos színvonalas gasztronómiai rendezvényen, sőt, tavasszal együtt utazott a magyar delegációval a Bocus d’Orra Molnár Gábornak szurkolni. Eddig nagykereskedelemmel és online kiskereskedelemmel foglalkozott, áruit szeptember közepétől viszont már döntés előtt is kézbe lehet venni.
A 25 m2 eladóterű bolt másfélszáz termékkel indul: sajtok, borok, pástétomok, szárazkolbász, édességek és széles cognac- és armagnac-skála. Hetente érkeznek friss termékek Strasbourgból, sok közvetlenül a gyártótól, így az ígéret szerint az árak sem szaladnak el; a finomságok hazai összehasonlításban sem lesznek drágák. Clarence bor- és sajtkóstolókat tervez, és jócskán növelni szeretné eladásait az éttermi és a szállodai szektorban, de elképzelései között szerepel egy pesti üzlet nyitása is.
Budapest, Fő utca 17., Tervező: Sironka Imra-Pall, Clarence Joubert Du Cellie
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Turizmus 2024 decemberében: növekvő vendégforgalom, eltérő regionális trendek
2024 decemberében a magyarországi turisztikai szálláshelyek vendégforgalma jelentős növekedést mutatott…
Tovább olvasom >Újra magyar Gault&Millau
8 év után visszatért, és újra Magyarországon teszteli az éttermeket…
Tovább olvasom >Változik a Balaton: nyolc éve befagyott, most rekordmeleget mérnek
Nyolc évvel ezelőtt a Balaton teljesen befagyott a hosszan tartó…
Tovább olvasom >