Látogatócsúcs a DreherFesten
Két napba belesűrített szuper fesztiválkoncert-felhozatal és csak itt elérhető sörkuriózumok, amelyekhez ráadásul a nagy érdeklődés ellenére is kényelmesen, sorállás nélkül tudott hozzájutni a közönség – ezek jellemezték a III. DreherFesztet. A hétvégi eseményen a sörkülönlegességek közül a hidegkomlózásos technikával készült erős aromájú Amerikai Komlós Dreher lett a közönség kedvence.
Mintegy 10 000 résztvevő fordult meg a DreherFeszten a hétvégén, ezzel látogatócsúcsot döntött az esemény. A most harmadszor megszervezett rendezvényhez kétségkívül az idő is kegyes volt, de a DreherFeszt a hazai fesztiválpalettán egyébként is egyedülálló kezdeményezés. Hiszen egy sörfesztivál minden erényével rendelkezik, miközben a legjobb budapesti koncerthelyekkel versenyző line-uppal áll elő minden évben, s mindezt egy különleges színtéren, a patinás kőbányai sörgyár területén valósítja meg.
Idén egyébként nagyot lépett előre a rendezvény, hiszen már 2 napon keresztül, nagyobb területen, több színpaddal és fellépővel, valamint 9 féle sörrel – melyből 5 a kereskedelmi forgalomban nem kapható különlegesség – várták a közönséget. Ráadásul a kitűzött célok között szerepelt, hogy mindezt a fesztiválozók kényelme mellett valósítsák meg: a látogatóknak ne kelljen várakozniuk, sem sorban állniuk, hanem mindvégig élvezhessék az esemény pozitívumait.
Csak hogy egy számot mondjunk a felkészültségre: a fesztiválon 140 sörcsapból folytak a különlegességek, vagyis a korábbinál háromszor több sörcsap és csapos biztosította a zökkenőmentes kiszolgálást.
„A DreherFeszt számunkra is egy egyedi vállalás, nincs előttünk kitaposott ösvény, folyamatosan a felfedezés útját járjuk. Ezért is nagy öröm, amikor teltházzal zárjuk a rendezvényt, látjuk a fejlődését. A sörfőző mestereink ilyenkor kiadhatják minden kreativitásukat, megvalósíthatják elképzeléseiket, melyre hosszú hónapokig készülnek – a fesztivál sikere az ő sikerük is” – emelte ki Szabó Enikő főszervező.
A fesztivál kedvenc söre a hidegkomlózásos techológiával készülő, erős aromájú Dreher Amerikai Komlós lett, amely csapolt és pasztörizálatlan, friss tanksör formában is elérhető volt a fesztiválon. A sörgyár egyébként olyannyira hisz az új, egyébként Columbus komlót használó fejlesztésében, hogy azt a boltokban is elérhetővé teszi a közönség számára.
Kapcsolódó cikkeink
Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >Érkezik a debreceni Oktoberfest
Az egykor Bajország szívében született, és mára világszerte ismertté vált…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >