Láthatatlan zsírsavak az egészség érdekében
A kalcium után omega-3 zsírsavval tennék egészségesebbé az amerikaikat. Az élelmiszergyártók egyelőre elzárkóznak a halból, algából és ajókából származó DHS széleskörű felhasználásától.
Az amerikai Martek
Biosciences cég kidolgozott egy olyan formulát, amely szinte
„láthatatlanul és érezhetetlenül" csempészi bele az élelmiszerekbe az egészségvédő omega-3 zsírsavat.
Az úgynevezett docosahexaen-savat, azaz DHS-t korábban már
nagy sikerrel adagolták csecsemőtápszerekbe, s most még szélesebb körben
szeretnék elterjeszteni, hogy segítségével a felnőtt lakosság körében is
csökkenjen a szív- és szembetegségek száma, és javuljon az agyi működés. Az USA
nagy élelmiszergyártói annak ellenére sem lelkesednek az ötletért, hogy
korábban a kalcium „észrevehetetlen" változata már sikeresen elterjedt.
A DHS-t az Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal
biztonságosnak minősítette, bár a vizsgálatokat folytatják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A vásárók kedvenc FMCG-márkái – YouGov Brand Footprint 2025
Az elemzés alapja a CRP (Consumer Reach Points) mutató, amely…
Tovább olvasom >Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >