Láthatatlan zsírsavak az egészség érdekében
A kalcium után omega-3 zsírsavval tennék egészségesebbé az amerikaikat. Az élelmiszergyártók egyelőre elzárkóznak a halból, algából és ajókából származó DHS széleskörű felhasználásától.
Az amerikai Martek
Biosciences cég kidolgozott egy olyan formulát, amely szinte
„láthatatlanul és érezhetetlenül" csempészi bele az élelmiszerekbe az egészségvédő omega-3 zsírsavat.
Az úgynevezett docosahexaen-savat, azaz DHS-t korábban már
nagy sikerrel adagolták csecsemőtápszerekbe, s most még szélesebb körben
szeretnék elterjeszteni, hogy segítségével a felnőtt lakosság körében is
csökkenjen a szív- és szembetegségek száma, és javuljon az agyi működés. Az USA
nagy élelmiszergyártói annak ellenére sem lelkesednek az ötletért, hogy
korábban a kalcium „észrevehetetlen" változata már sikeresen elterjedt.
A DHS-t az Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal
biztonságosnak minősítette, bár a vizsgálatokat folytatják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Pekó László: „A Coop nemcsak hálózat, hanem életforma – immár 30 éve”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Megvannak az Év Kereskedője 2025 nyertesei
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H: jelentős áresés a sertéspiacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
