Láthatatlan zsírsavak az egészség érdekében
A kalcium után omega-3 zsírsavval tennék egészségesebbé az amerikaikat. Az élelmiszergyártók egyelőre elzárkóznak a halból, algából és ajókából származó DHS széleskörű felhasználásától.
Az amerikai Martek
Biosciences cég kidolgozott egy olyan formulát, amely szinte
„láthatatlanul és érezhetetlenül" csempészi bele az élelmiszerekbe az egészségvédő omega-3 zsírsavat.
Az úgynevezett docosahexaen-savat, azaz DHS-t korábban már
nagy sikerrel adagolták csecsemőtápszerekbe, s most még szélesebb körben
szeretnék elterjeszteni, hogy segítségével a felnőtt lakosság körében is
csökkenjen a szív- és szembetegségek száma, és javuljon az agyi működés. Az USA
nagy élelmiszergyártói annak ellenére sem lelkesednek az ötletért, hogy
korábban a kalcium „észrevehetetlen" változata már sikeresen elterjedt.
A DHS-t az Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal
biztonságosnak minősítette, bár a vizsgálatokat folytatják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
13,5 százalékkal, 2100 forint fölé emelkedett a fizikai átlagórabér a második negyedévben
Az idei második negyedévben 2104 forint volt a fizikai munkát…
Tovább olvasom >K&H: kevesebb figyelem jut a cégeknél a társadalmi felelősségre
Nagy- és kisvállalatoknál egyaránt csökkent a cégek társadalmi felelősség iránti…
Tovább olvasom >Optimalizálja nemzetközi üzlethálózatát a Lidl
Tovább lassult a Lidl nemzetközi üzletnyitásainak üteme a folyó pénzügyi…
Tovább olvasom >