Láthatatlan zsírsavak az egészség érdekében
A kalcium után omega-3 zsírsavval tennék egészségesebbé az amerikaikat. Az élelmiszergyártók egyelőre elzárkóznak a halból, algából és ajókából származó DHS széleskörű felhasználásától.
Az amerikai Martek
Biosciences cég kidolgozott egy olyan formulát, amely szinte
„láthatatlanul és érezhetetlenül" csempészi bele az élelmiszerekbe az egészségvédő omega-3 zsírsavat.
Az úgynevezett docosahexaen-savat, azaz DHS-t korábban már
nagy sikerrel adagolták csecsemőtápszerekbe, s most még szélesebb körben
szeretnék elterjeszteni, hogy segítségével a felnőtt lakosság körében is
csökkenjen a szív- és szembetegségek száma, és javuljon az agyi működés. Az USA
nagy élelmiszergyártói annak ellenére sem lelkesednek az ötletért, hogy
korábban a kalcium „észrevehetetlen" változata már sikeresen elterjedt.
A DHS-t az Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal
biztonságosnak minősítette, bár a vizsgálatokat folytatják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >