Láthatatlan zsírsavak az egészség érdekében
A kalcium után omega-3 zsírsavval tennék egészségesebbé az amerikaikat. Az élelmiszergyártók egyelőre elzárkóznak a halból, algából és ajókából származó DHS széleskörű felhasználásától.
Az amerikai Martek
Biosciences cég kidolgozott egy olyan formulát, amely szinte
„láthatatlanul és érezhetetlenül" csempészi bele az élelmiszerekbe az egészségvédő omega-3 zsírsavat.
Az úgynevezett docosahexaen-savat, azaz DHS-t korábban már
nagy sikerrel adagolták csecsemőtápszerekbe, s most még szélesebb körben
szeretnék elterjeszteni, hogy segítségével a felnőtt lakosság körében is
csökkenjen a szív- és szembetegségek száma, és javuljon az agyi működés. Az USA
nagy élelmiszergyártói annak ellenére sem lelkesednek az ötletért, hogy
korábban a kalcium „észrevehetetlen" változata már sikeresen elterjedt.
A DHS-t az Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal
biztonságosnak minősítette, bár a vizsgálatokat folytatják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >