Eltemették Jakabffy Lászlót
2018. január 12-én a eltemették Jakabffy Lászlót, a hazai vendéglátás meghatározó alakját, karizmatikus személyiségét.
Kevesen vannak, akik elmondhatják magukról, hogy annyit tettek a hazai vendéglátás és gasztronómia általános színvonaláért, mint Jakabffy László, aki szakmája megszállottja, és a mai magyar vendéglátás kétségkívül egyik legszínesebb egyénisége volt.
Nem túlzás azt mondani, hogy amiket ma a legmagasabb szintű gasztronómia alapelemeinek neveznek, azokat ő már másfél-két évtizede megteremtette maga körül. Nagynevű szakácsok egész sora került ki keze alól. Szaktanácsadói tevékenységét tekintve, ahol szerepet vállalt, ott minőségi gasztronómiával és profi üzleti tevékenységgel találkozhattunk. Mindig legjobb tudásával, teljes energiabedobással segítette több szakmai szervezet munkáját is. Neki köszönhető a nemrégiben befejezett Szakmai Etikai Kódex megfogalmazása.
Számos szakmai elismerése között volt a Gundel-díj, az Év Vendéglőse cím, a Pro Turismo díj, az általa évekig vezetett Alabárdost pedig a legjobb magyar étteremnek szavazta meg a szakma 2004-ben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >Samponutántöltés – A nap képe
Svéd fenntarthatósági megoldás – ráadásul a felirat szerint a megtakarítás…
Tovább olvasom >Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >