L.A. Bodegita étterem és bár
A vendéglátás otthon kezdődik – vallja Lajsz András, az augusztus végén nyílt L.A. Bodegita tulajdonosa –, ott kell megtanulni az alapokat. Higgyük el neki: 40 éve van a szakmában, és a hely szinte minden eleméből süt a profizmus és a siker ígérete.
24 éves gundeles múlt után a showman megépítette főművét! Az utcaszinten világszínvonalon felszerelt koktél- és tapasbár, a bárpult utca felöli oldalán kis ablak: nyáron fagylaltot is árulnak, hiszen errefelé nagy az átmenő forgalom, másik oldalán szivarszoba. A pinceszinten egy 50 személyes helyiség kis színpaddal és külön koktélpulttal: un-plugged mini koncerteknek, latin diszkónak, talk show-knak kialakítva. Az emeleten fine dining étterem, ugyancsak félszáz férőhellyel. A 11-től éjfélig, hétvégéken 11-től hajnali 2 óráig nyitva tartó üzlet személyzete javarészt volt kolléga a Gundelből, akárcsak a séf.
A felső szint kivételével az L.A. Bodegita minden részében kötődik a latin kultúrához, mégsem másolja az autentikus latin éttermeket, bárokat: mindenhonnan kikacsint valami lajszandrásos, valami pesties. Az étlap viszont egyértelműen magyaros, sok 21. századi elemmel, a főfogások ára 1800–3900 Ft között van.
Budapest XIII., Pozsonyi út 4.
Tervező: Makra Ferenc
Konyhafőnök: Kovács János
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >