L.A. Bodegita étterem és bár
A vendéglátás otthon kezdődik – vallja Lajsz András, az augusztus végén nyílt L.A. Bodegita tulajdonosa –, ott kell megtanulni az alapokat. Higgyük el neki: 40 éve van a szakmában, és a hely szinte minden eleméből süt a profizmus és a siker ígérete.
24 éves gundeles múlt után a showman megépítette főművét! Az utcaszinten világszínvonalon felszerelt koktél- és tapasbár, a bárpult utca felöli oldalán kis ablak: nyáron fagylaltot is árulnak, hiszen errefelé nagy az átmenő forgalom, másik oldalán szivarszoba. A pinceszinten egy 50 személyes helyiség kis színpaddal és külön koktélpulttal: un-plugged mini koncerteknek, latin diszkónak, talk show-knak kialakítva. Az emeleten fine dining étterem, ugyancsak félszáz férőhellyel. A 11-től éjfélig, hétvégéken 11-től hajnali 2 óráig nyitva tartó üzlet személyzete javarészt volt kolléga a Gundelből, akárcsak a séf.
A felső szint kivételével az L.A. Bodegita minden részében kötődik a latin kultúrához, mégsem másolja az autentikus latin éttermeket, bárokat: mindenhonnan kikacsint valami lajszandrásos, valami pesties. Az étlap viszont egyértelműen magyaros, sok 21. századi elemmel, a főfogások ára 1800–3900 Ft között van.
Budapest XIII., Pozsonyi út 4.
Tervező: Makra Ferenc
Konyhafőnök: Kovács János
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyarországi vallásturizmus az európai élvonalba tartozik
Az Európai Unió országait megnézve kijelenthetjük, hogy a magyarországi vallásturizmus,…
Tovább olvasom >Megújul a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete
Megújul 300 millió forintból a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete,…
Tovább olvasom >Közülük választják ki az idei Év Bortermelőjét
Lezárult Az Év Bortermelője Magyarországon díj 2024-es jelölési szakasza. 850…
Tovább olvasom >