Küzdenek a fennmaradásért a vidéki éttermek
A HelloVidék portál Tarnai Leventével, a BOOM csoporthoz tartozó Hypin’ marketing ügynökség gasztro marketing szakértőjével beszélgetett a gasztronómiai marketing fontosságáról a vidéki vendéglátóegységek számára. A beszélgetés során Tarnai Levente hangsúlyozta, hogy a gasztronómiai marketing számos területet érint, például az árazást, a vendégelégedettséget, a lojalitást és a vendégforgalmat, és fontos, hogy a helyi és turistavendégeket is meg tudják szólítani a vidéki éttermek és kávézók.

Meg kell ismerni a célközönséget, és reagálni az igényeikre
Az interjúban elhangzott, hogy a márkaépítésnek nemcsak az online térben kell zajlania, hanem az étterem ár-érték arányának is kiemelt szerepet kell kapnia. Az élményalapú marketing, az árazás, a rendezvényszervezés és a helyi közösség bevonása mind hozzájárulhat ahhoz, hogy a vidéki vendéglátóhelyek vonzóbbak legyenek a vendégek számára.
Az online jelenlét és a közösségi média használata is kiemelten fontos a marketingstratégiában, és a helyi közösség bevonása szintén lehetőséget nyújthat a helyi támogatás és lojalitás növelésére. Az őszinte kommunikáció is kulcsfontosságú a gasztronómiai marketing sikeréhez, mivel a követőknek valós információkat kell kapniuk a vendéglátóhelyekről.
Kapcsolódó cikkeink
Célzás vagy túl-célzás? – Az új marketing-dilemma
Többmilliárd hirdetésmegjelenés fényében, a mai marketing sikerének kulcsa az egyensúly:…
Tovább olvasom >Mi történne, ha betiltanák Magyarországon a TikTokot?
Az Egyesült Államokban történt TikTok-betiltás intő jel a magyar kis-…
Tovább olvasom >Az AI-jal igyekszik személyre szabni a marketinget a Mondelēz
Új platformot indít a Mondelēz, amellyel célja globális marketingképességeinek javítása…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >