Kutatások gyümölcslével és bergamottal
Egy most nyilvánosságra hozott kutatás szerint a bergamot segít megőrizni a gyümölcslevek természetes C-vitamintartalmát és antioxidánsait, meg magasabb tárolási hőmérsékleten is.A bergamot gyümölcs a keserű
narancs és a citrom keresztezéséből jött
létre, jellemzően az olaszországi Calabriaban terem,
évente mintegy 25 ezer tonnát szüretelnek belőle.
Eddig csak a bergamotból kinyert olajat használták
fel a gyógyszer-, kozmetikai- és élelmiszeriparban
(itt is csak likőrök, teák utóízesítésére).
A bergamot facsart levét keserű íze miatt eddig nem
használta fel az élelmiszeripar. Most azonban új
irányok nyíltak, ugyanis a nápolyi egyetem
laboratóriumában Rita Pernice és kutatótársai
rájöttek, hogy a bergamot leve megakadályozza a
gyümölcslevek C-vitamintartalmának csökkenését,
még magas hőmérsékletű gyártási
technológia és tárolás esetén is.
A bergamottal kiválthatók más mesterséges
adalékanyagok, ráadásul a citrusgyümölcs
maga is gazdag értékes antioxidánsokban.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Bekuckózós élmény a novemberi hűvös napokra!
Megérkezett a limitált kiadású Mizo narancsos-csoki ízű tejital! Nincs is melengetőbb…
Tovább olvasom >Unicum, Unicum Szilva, Unicum Barista díszdobozban
Unicum/Unicum Szilva/Unicum Barista 0,7 l díszdobozban 2 minitermékkel Unicum/Unicum Szilva/Unicum…
Tovább olvasom >Szamos praliné szaloncukor- és marcipán szaloncukor-válogatás
A Szamos marcipán és praliné szaloncukrok ízvilága válogatásban összegyűjtve az…
Tovább olvasom >