Kutatások gyümölcslével és bergamottal
Egy most nyilvánosságra hozott kutatás szerint a bergamot segít megőrizni a gyümölcslevek természetes C-vitamintartalmát és antioxidánsait, meg magasabb tárolási hőmérsékleten is.A bergamot gyümölcs a keserű
narancs és a citrom keresztezéséből jött
létre, jellemzően az olaszországi Calabriaban terem,
évente mintegy 25 ezer tonnát szüretelnek belőle.
Eddig csak a bergamotból kinyert olajat használták
fel a gyógyszer-, kozmetikai- és élelmiszeriparban
(itt is csak likőrök, teák utóízesítésére).
A bergamot facsart levét keserű íze miatt eddig nem
használta fel az élelmiszeripar. Most azonban új
irányok nyíltak, ugyanis a nápolyi egyetem
laboratóriumában Rita Pernice és kutatótársai
rájöttek, hogy a bergamot leve megakadályozza a
gyümölcslevek C-vitamintartalmának csökkenését,
még magas hőmérsékletű gyártási
technológia és tárolás esetén is.
A bergamottal kiválthatók más mesterséges
adalékanyagok, ráadásul a citrusgyümölcs
maga is gazdag értékes antioxidánsokban.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Burn Narancs
A tűz megszelídítése megváltoztatta az emberiséget, és kiemelt minket a…
Tovább olvasom >Új ízek, új méretek – a Tarka most még több!
Bővül a Tarka tejtermékcsalád! Az igen kedvelt kisebb, 125 g-os…
Tovább olvasom >NESQUIK STRAWBERRY MILK-MIX: EPRES ÍZŰ ÍZESÍTŐ ITALPOR 350 G
Jólesne a nyári hőségben egy frissítő, gyümölcsös ízű ital? A…
Tovább olvasom >