Kulturális gasztrofesztivál Köveskálon
Gasztronómiai és egyéb témájú előadások, borkóstolók, degusztációs menük, élőzene és sok más program várja a Kálibuli gourmet és kulturális fesztivál látogatóit szombaton Köveskálon.
Az Északipart magazin által immár harmadszor megrendezett fesztiválon a szervezők szándékai szerint az erős bor- és gasztrovonal mellett „a szellem is megkapja, ami neki jár”.
A vendégek megkóstolhatják a legjobb káli-medencei éttermek (Kővirág, Káli Art Inn, Mi A Kő) és tíz kiváló északi parti borászat (Pálffy Pince, Káli Kövek, Borbély Családi Pince, Villa Tolnay, Istvándy Pince, Laposa Birtok, Gilvesy Pince, Sabar Borház, Liszkay Pince és Dobosi Pincészet) erre az alkalomra összeállított kínálatát, és közben fűben ülős, beszélgetős előadásokon is részt vehetnek – közölte az MTI-vel Erdős Gábor szervező.
Mint hozzátette, a slágertéma természetesen a gasztronómia lesz, a Kálibuliban így a terület igazi „nagyágyúival” lehet beszélgetni: jelen lesz Mautner Zsófia, Herczeg Ágnes, Harmath Csaba, továbbá Pintér Katalin, a Gerbeaud, az Onyx, az Émile, valamint Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa is.
Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta a mesék és választásaink kapcsolatáról, Almási Kitti az élmények hajszolásáról beszél majd, Hevesi Kriszta szexuálpszichológus pedig a kulináris és érzéki élvezetek kapcsolatáról tart előadást.
Katona Csaba és Praznovszky Mihály történészek a 19. századi Balatonról, nagy, értékteremtő nemesi családokról és hamiskártyásokról, könnyűvérű füredi hölgyekről mesélnek. Csernok Miklós (kiszámoló) és Sándorfi Balázs (bankmonitor) abban segítenek kiigazodni, hogy vajon igaz-e, hogy az egyetlen üdvözítő befektetési forma az ingatlan, és hogy mit kezdjen az állampolgár a lassan negatívba forduló kamatokkal.
Gordon Ákos (Virgo-iwiw) és Kis Ervin Egon (e-ker blog) saját tapasztalataikat osztják meg arról, hogy miért érdemes tisztán vállalkozni, miért jó fejleszteni, és ehhez miben segíthet az internet. Stumpf András és Szakonyi Péter minicsörtét vív arról, hogy vajon az eddig természetesnek vett mozdulatlan társadalomszerkezetek miért váltak hirtelen mobillá, Vitézy Dávid pedig a közlekedésfejlesztés nagyobb összefüggéseit tárja fel: milyen hatással lehet egy döntés a turizmusra és a gazdaságra, és mit tanulhatunk a száz évvel ezelőtti balatoni fejlesztésekből?
A gasztroélvezetek, beszélgetések és előadások mellett workshopok is várják az érdeklődőket. A fotózástól a kenyérsütésen át a lakberendezésig kérdezhetnek a vendégek a Kálibuli szakértőitől, de lesznek szórakoztató gyerekprogramok is: Varró Dániel versel és Gryllus Vilmos zenél a gyerekeknek, akik traktor- és tűzoltóautó-mászásban, valamint ügyességi feladatokban is kipróbálhatják magukat.
A rendezvény részletes programja a http://kalibuli.hu honlapon található meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tizenhárom millió forintot gyűjtött együtt a Nestlé és a Tesco a Magyar Élelmiszerbank részére
A Nestlé és a Tesco összefogásával megvalósult, tavaszi jótékonysági kampányban…
Tovább olvasom >Ismét elstartol a fenntartható életmód alapjaira nevelő Etesd az Eszed iskolai kihívás!
A Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos Doboz hiánypótló…
Tovább olvasom >Kihirdették a Lidl élelmiszerhősök verseny nyerteseit
Sikerrel zárult a Lidl Magyarország Élelmiszerhősök versenye, amit az élelmiszer-pazarlás elleni világnap…
Tovább olvasom >