Különleges latin-amerikai fogásokkal Óbuda szívében nyitott a Cut&Barrel bisztró
Óbuda szívében, a régi Gordberger textilgyár impozáns, indusztriális épületében megnyílt Buda legújabb bisztró étterme a Cut&Barrel Salumeria and Vineria!
Bisztró éttermünkben a baszk és latin-amerikai kultúra alapjait vegyítő contact-cousine fogásokkal szeretnénk megismertetni vendégeinket, ahol a kétféle kultúra összekapcsolásával, egymást harmonikusan kiegészítő, egyedi válogatást hoztunk létre.
A Latin-Cousine mindig kiegészít egy fontos eseményt, legyen az egy esküvő, családi összejövetel vagy csak egy esti könnyed szórakozás: ételeink mindig a kapcsolatteremtést szolgálják. Ez a baszk konyha alapja. Nem véletlen, hogy a baszk gasztronómia Európában is az egyik leghangulatosabb konyhaművészetté vált napjainkra.
A világ számos éttermét megjárt brazil-portugál gyökerű séf, André Bicalho az argentin-baszk kontakt konyhát képviselő Cut&Barrel bisztró corporate séfje.
André korábban számos országban, többféle területen tevékenykedett, amelyek közvetlenül, vagy szorosan kapcsolódtak a gasztronómiához. Már több, mint 15 éve él Európában, dolgozott Spanyolországban, Portugáliában, Angliában, Belgiumban, Németországban is és féléves szakmai gyarkolatot szerzett a 2 Michelin-csillagos Villa René Lalique étteremben a francia Elzász régióban.
Széles körű nemzetközi tapasztalatát az új bisztró éttermünkben, valamint emellett Etyeken, a Haraszthy pincészet Matador étteremének corporate séfjeként is hasznosítja.
A Cut&Barrel Bisztro egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkezik, szezonális alapanyagokkal és magas minőségű konyhatechnológiát alkalmazva készítjük maradandó élményt jelentő ételeinket. A füstös ízeket következetesen építjük be az ételekbe, mindig vigyázva arra, hogy összhangban legyenek, és ne tereljék el a figyelmet a borokról sem.
Az étterem egyik legfontosabb alkotóeleme a hús. A világ különböző pontjáról érkező húsalapanyagokból készülnek stake ételeink. Ezen kívül hazai mangalicából saját tradicionális baszk receptek alapján különféle szalámikat, kolbászt és sonkákat is készítünk, melyek csak nálunk kóstolhatók és kiváló kísérői egy baráti borozásnak.
Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a helyi és szezonális alapanyagok használatára. Vegetáriánus vendégeinkre is gondolva ezen alapanyagokból húsmentes ételekkel is készülünk.
Az étterem borválasztéka kiegészül – a Borközpont 50 magyar borászatának több mint 600 tétele mellett – az argentin, kaliforniai, olasz, ausztrál és francia pincészetek boraival, melyek ételekkel való párosításában képzett sommelier segíti vendégeinket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hogyan fognak az európaiak vásárolni az idei ünnepi szezonban?
A ShopFully és az Offerista Group az „Holiday Shopping Study…
Tovább olvasom >Új napelemparkkal bővül a Nestlé szerencsi gyár
Jövő márciusban lép működésbe az az 1,5 GW éves teljesítményű…
Tovább olvasom >Az irodapiacon túlkínálat, a kiskereskedelmi ingatlanok és szállodák terén visszatérő kereslet várható 2025-ben
A magyar kereskedelmi ingatlanpiacot jelenleg a tranzakciószámok csökkenése és a…
Tovább olvasom >