Külföldi gasztronómiai szakértők ismerkednek a magyar konyhával
Két spanyol gasztronómiai szakértő érkezik szerdán Budapestre, hogy jobban megismerjék a magyar konyhaművészetet, Magyarország ugyanis a közeljövőben esélyes lehet a San Sebastián-i Gastronomika konferencia díszvendégségére – tájékoztatta a Magyar Konyha című szaklap szerkesztősége az MTI-t kedden.
Az összegzés szerint Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke és Xavier Agullo, mások mellett az El Mundo című spanyol napilap szakújságírója szombatig ismerkedik a magyar gasztronómiával.
A Gastronomika jelenleg a legismertebb nemzetközi gasztronómiai konferencia, ahol az elmúlt 17 évben a világ legjobb séfjei tartottak főzéssel egybekötött előadásokat. A négynapos program az adott díszvendég ország vagy város konyhájáról, gasztronómiai hagyományairól szól.
Tavaly 37 ország, 1500 kongresszusi résztvevő, 13 ezer látogató vett részt az előadásokon, a piactéren pedig 150 ország és nemzetközi gasztronómiai cég mutatta be termékeit.
A díszvendégek között eddig olyanok országok és városok szerepeltek, mint Franciaország, az Egyesült Államok, Japán és London, a dél-amerikai országokat Peru, Chile és Brazília együtt képviselték, tavaly pedig Szingapúr és Hongkong mutatkozott be a nemzetközi találkozón.
Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke, a Világ 50 legjobb étterme díjat átadó Restaurant Akadémia spanyol és portugál szekciójának igazgatója és Xavier Agullo az El Mundo című napilap és több gasztronómiai folyóirat publicistája, az 50 legjobb éttermet kiválasztó londoni zsűri tagja a Magyar Konyha magazin meghívására érkeznek Budapestre. Látogatásuk során kipróbálják a Michelin-csillagos Onyx, a Borkonyha és a Costes konyháját, de ellátogatnak még a ZONA-ba, a Bock Bisztróba és a Pierrot étterembe is, majd részt vesznek a Hold utcai Vidéki éttermek fesztiválján. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >