„Krémséges” újdonságok a Philadelphiától

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 13. 11:30

A Philadelphia krémsajt a 19. század végén kezdte pályafutását és mára egy külön fogalom lett a krémsajtok piacán. Az évek során különlegesen selymes ízvilágával milliók gyomrát hódította meg és vált mindennapi étkezésük szerves részévé. A termékek jó ideje Magyarországon is kaphatóak, így már itthon is széles rajongótáboruk van. A hazánkban elérhető Philadelphia termékcsalád a sajtimádók legnagyobb örömére mostantól két új ízzel bővül; jövő év elejétől pedig elérhető lesz a laktózmentes verzió is.

Philadelphia_Chives125g_3D_high

Az új snidlinges változat kiváló választás a karakteresebb ízek kedvelőinek. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérre kenve ő lehet a legtökéletesebb harapás, és a megszokott ízek után egy ilyen szendvicset gyermekünk is talán nagyobb kedvvel majszol el uzsonnára. Hétvégén a családot is elkápráztathatjuk, ha például snidlinges krémsajttal töltött csirkemellet készítünk ebédre.

A kaporral megbolondított lazacos verzió igazi luxus a gyomornak. Azon kívül, hogy egy minőségi pékáruval összeházasítva szintén jó eséllyel indulhat a tökéletes szendvics címért, remek alapanyag lehet ínyenc vendégváró falatkák elkészítéséhez. Könnyedén felturbózhatjuk vele a hagyományos hidegtál ételeket, például a sonkatekercset vagy a töltött tojást, de nyers zöldségeket is mártogathatunk bele.

A pasztörizált Philadelphia krémsajtokkal könnyedén helyettesíthető a főzőtejszín, a tejföl, a vaj, a margarin, vagy különböző sajtok is. A Philadelphia krémsajtok remek megoldást kínálnak mindazoknak, akik nemcsak a gyorsaságra, de a minőségi és egészséges ételek fogyasztására is törekednek. A termékeket vegetáriánusok is fogyaszthatják, nem tartalmaznak glutént és géntechnológiával módosított összetevőket.

Az első krémsajtot William Lawrence amerikai tejtermelő készítette 1872-ben, és a termékeket 1880-tól the Empire Company néven kezdte el forgalmazni fóliázott csomagolásban. A márkát a későbbiekben Philadelphia névre keresztelte, mivel Philadelphiát abban az időben a legjobb minőségű élelmiszerek fővárosának tartották. A New York-i Phoenix Cheese Company 1903-ban megvásárolta a Philadelphia védjegyet, az 1928-as egyesülés óta pedig már a Kraft Cheese Company – 2012 óta Mondelez International – gyártja a krémsajtokat. A Philadelphia mára a világ egyik vezető krémsajt márkája lett.

Kapcsolódó cikkeink