Közösségi megjelenés az IFE Foodapest kiállításon
Új formájában 2. alkalommal kerül megrendezésre Budapest legnagyobb alapterületű élelmiszer-ipari és ital-szakkiállítása. Az eddig bevált 2 éves kiállítási ciklustól eltérően – a Foodapest és IFE-Budapest kiállítások összevonásával létrejött – IFE Foodapest évenkénti megjelenést biztosít a kiállítók számára. 2007-hez képest kibővített formában, nagyobb területen kerül megrendezésre az esemény, mivel a Foodatech keretein belül az élelmiszer-gépipar és -technológia képviselői is kiállítanak. A jelenleg intézményként működő Agrármarketing Centrum a megalakulástól fogva a legnagyobb kiállítója az eseménynek. 2008-ban összesen
390 m2 nagyságú kiállítási területen mutatja be többek között a Kiváló Magyar Élelmiszer védjeggyel ellátott termékeket, a Hagyományok-Ízek-Régiók programot, valamint az FVM egyes szervezeti egységeit. Az AMC három standot szervez, konferenciákat valósít meg, valamint átadásra kerülnek a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet ez évben elnyert gyártók díjai is.
Az intézmény egyik legfontosabb tevékenysége a kiváló minőségű magyar élelmiszereket védjegyoltalom alatt tömörítő KMÉ-program. A védjegyet már birtokló és azt pályázó vállalatok a védjegyprogram önálló, 252 m2 alapterületű standján mutatkoznak be. A látogatók személyesen is meggyőződhetnek a védjegyet viselő termékek átlag feletti minőségéről, hiszen a stand területén folyamatosan üzemelő látványkonyhában profi szakács készíti és kóstoltatja a védjegyes termékekből készített ételkülönlegességeket.
Az IFE Foodapest kiállítást megelőzően 2008 októberében országos instore kampány zajlott a Spar-csoport áruházláncaiban, a védjegyes termékeket népszerűsítő 2008-as kampány üzeneteivel pedig a televízióban, a női és gazdasági lapokban, valamint a rádióban és az interneten találkozhatnak a fogyasztók.
Az AMC és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) közös, 84 m2 nagyságú standján az FVM Élelmiszerlánc-felügyeleti Szakállamtitkársága nyújt általános információszolgáltatást, valamint itt jelennek meg a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elismerésben részesült vállalkozások is. A Központi Élelmiszer-tudományi Kutató Intézet szintén e standon mutatkozik be, s folytat kérdőíves fogyasztói elégedettségi vizsgálatokat.
A Hagyományok-Ízek-Régiók program 54 m2-es standján a különleges, kifejezetten regionális, hagyományosan magyar termékek bemutatása zajlik majd. A helyszínen kenyérlángos, valamint kürcsi őskalács készül, amelyeket a látogatók meg is kóstolhatnak. E standon kapnak helyet a közösségi oltalom alatt álló, eredetmegjelöléssel, illetve földrajzi jelzéssel ellátott termékek, valamint a szikvíziparág is itt mutatkozik be.
A kiállítás egyik fő eseménye ezúttal is a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet 2008-ban elnyert termékek díjátadó gálája lesz. A sajtótájékoztatóval és állófogadással egybekötött rendezvényen a díjakat Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára adja át.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >