Középiskolások napja a BGE KVIK-en
Több mint 200 középiskolás diák látogatott el november 8-án a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karára (BGE KVIK) november 8-án, pénteken, hogy játékos formában megismerkedjen a XXI. század sikerszakmáival, a kar képzési kínálatával.
A KVIK50 jubileumi rendezvénysorozat keretében a BGE KVIK és a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum–Gundel Károly Szakképző Iskola közös szervezésében megrendezett születésnapi partin a diákok rendhagyó módon ismerkedhettek meg a kereskedelem és a turizmus-vendéglátás képzés kulisszatitkaival. Az egész napos programon 7 állomáson, 11 helyszínen rendhagyó, szórakoztató, játékos formában ismerhették meg a XXI. század sikerszakmáit és ismerkedhettek meg az egyetemmel.
A „Turizmus” állomáson szabadulószobából, a világ nevezetes turisztikai helyszíneinek felismerésével tudtak kijutni. A szabadulásban titkos ügynökök, azaz a kar jelenlegi hallgatói segítették őket. A „Vendéglátás” szekcióban hirtelen 2050-ben találhatták magukat és megálmodhatták, milyen lesz egy hotel 30 év múlva. A tankonyhai bemutatón ötleteket kaphattak arra, hogyan lehet hazai alapanyagokkal kiváltani a ma nagyon népszerű szuperélelmiszereket. Emellett Kahoot kvízjáték, gondolati térkép és sikeres szakmai karriert befutott volt hallgatók előadásai is színesítették a programot.
A középiskolásoknak szóló rendhagyó eseményt a KVIK50 eseménysorozat keretén belül rendezték meg, hiszen épp 50 éve, hogy a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) jogelőd intézményében, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán elindulhatott a főiskolai képzés. Mára a BGE KVIK a turizmus-vendéglátás szakma legjelentősebb és legnagyobb hallgatói létszámmal büszkélkedő képzőhelye, ahol olyan magasan kvalifikált szakembereket képeznek, akik nemcsak komplexen és felelősen gondolkozó munkavállalóként állnak helyt a piacon, hanem vállalkozóként is sikeresek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >