Közéleti személyiségek receptjei az Így főznek sorozat új kötetében
Közéleti személyiségek, polgármesterek és borászok adják közre kedvenc ételeik receptjeit az Így főznek a polgármesterek és közéleti személyiségek című kiadványban, amelyet a sorozat hetedik darabjaként mutattak be csütörtökön Budapesten.
A válogatáskötetben ezúttal az ország különböző térségeinek polgármestereit és közéleti személyiségeit, valamint jól ismert borászokat szólaltatnak meg a könyv készítői.
A receptgyűjteményben megtalálható mások mellett Tarlós István főpolgármester tejfölös-zöldséges marhafelsál receptje; Bácskai Jánosnak, Ferencváros polgármesterének aszaltszilvás-diós céklasalátával kínált mentás báránynyársa; Hassay Zsófia VI. kerületi polgármester almás felfújtja; a XI. kerületet vezető Hoffmann Tamás túrós csuszája; Láng Zsolt II. kerületi polgármester zöldborsmártással készített steakje vagy Papcsák Ferenc képviselő kedvenc grill étele is.
A legismertebb magyar borászok kedvenc receptjeik mellett a könyv összes ételéhez ajánlanak ízletes magyar borokat.
A sorozat korábbi részeiben az olvasók megtudhatták többek között, hogy főznek és sütnek ismert magyar művészek, magyar kézilabdázók vagy országgyűlési képviselők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >További cikkeink
A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >A magyar bor történetei: királyok kedvencétől a bikavérig – történelmi est Egerben
2025. május 15-én különleges történelmi-gasztronómiai eseménynek ad otthont a Juhász…
Tovább olvasom >