Kovászt kutató központot nyitott a Puratos
Új kutatóközpontot nyitott a Puratos a belgiumi Sankt Vithben Sourdough Institute néven. A vállalat közlése szerint a létesítmény „a kovászban rejlő művészetet, tudományt és potenciált hivatott ápolni”.
Mint azt a Puratos elmondta, a Sourdough Institute gyakorlati képzéseknek ad majd helyet Karl de Smedt „kovász-táros” és más sütőipari szakértők vezetésével. Ezek a kurzusok a legjobb gyakorlati tippeket, technikákat és recepteket, valamint a kovászhoz kapcsolódó és annak az egészséghez és jóléthez való hozzájárulásával kapcsolatos tudást hivatottak megosztani az érdeklődőkkel.
A tanfolyamokon kívül a Sourdough Institute a kovászt tudományos szempontból is vizsgálja kezdve annak előnyeitől és lehetséges alkalmazási formáitól egészen a készítéséig. Puratos elmondása alapján a kutatásban a több egyetemmel és kutatóval, például a Bolzanói Szabadegyetem professzorával, Marco Gobbettivel régóta fennálló együttműködésére támaszkodik.
Az új létesítmény a Puratos Sourdough Library-nek is otthont ad, amely több mint 10 éve szolgál a kovászról – így érzékszervi tulajdonságairól és egészségügyi hasznáról – szóló információkkal. A vállalat szerint a gyűjteményben jelenleg 153 kovász és 1500 izolált kovásztörzs található.
– A Puratos története a kovásszal egészen az 1980-as évekre nyúlik vissza – mindig is lelkesen fejlesztettük és támogattuk a kovászos termékek ízét, valamint az egészséget és jóllétet támogató jellemzőit – nyilatkozta Karl de Smedt. – Az elmúlt években gyorsan növekvő fogyasztói érdeklődés és a kovászos termékek iránti hatalmas kereslet láttán tökéletesnek tűnik az idő a Sourdough Institute megnyitására. Hihetetlen, de a kovászkutatás még viszonylag gyerekcipőben jár. Mivel minden kovász egyedi, még fontosabb, hogy fejlesszük a kollektív tudásunkat ezen a területen. Nem csupán vezetők, hanem úttörők szeretnénk lenni az egészség, az íz és a fenntarthatóság terén, és segíteni kívánjuk vásárlóinkat is. A kovász örökségének megőrzésével, kutatásaink továbbfejlesztésével és a pékek legjobb gyakorlatokba való bevezetésével szeretnénk elősegíteni, hogy fogyasztásának előnyei számos generáción át érvényesüljenek.
Food Business News
Kapcsolódó cikkeink
100 éves márkákat ad el az Unilever
Az Unilever bejelentette, hogy kötelező érvényű ajánlatot kapott a Zwanenberg…
Tovább olvasom >Ital webshoppal terjeszkedik a belga Colruyt
A belga Colruyt csoport új italokra specializált webáruházat indított Boir…
Tovább olvasom >Megszünteti a Lidl a dohányáru árusítását új üzleteiben
Úgy döntött a Lidl, hogy új és felújított belgiumi üzleteiben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >