Kortárs magyar írók kedvenc fogásai a VakVarjúk könyvheti chefajánlatában
A 95. ünnepi könyvhét tiszteletére, valamint a kortárs magyar irodalom népszerűsítésre a VakVarjú öt éttermének chefajánlatába kortárs magyar íróink kedvenc ételei kerültek fel az étteremcsaládra jellemző VakVarjús csavarral. A vendégek megkóstolhatják Lackfi János legkedvesebb előételét és főételét, Nyáry Krisztián legszeretettebb levesét és főfogását, valamint Leiner Laura kedvenc főételét és desszertjét.
Öt VakVarjú étteremben (VakVarjú Csónakház, VakVarjú Buda, VakVarjú Újlipót, Vakvarjú Pest és VígVarjú) a 95. ünnepi könyvhét tiszteletére tavalyhoz hasonlóan kortárs magyar íróink kedvencei kerülnek fel a chefajánlatba az étteremcsaládra jellemző VakVarjús csavarral. Idén Leiner Laura, Lackfi János és Nyáry Krisztián adta „kölcsön” a varjaknak két-két kedvenc fogását.
„Nyáry Krisztián íróval már többször működött együtt a VakVarjú étteremcsalád. Néhány napja cégcsoportunk legújabb cukrászdájában, a Dobay BudaPartban Így ettek ők – magyar írók és ételeik című könyvéről mesélt vendégeinknek. Izgalmas volt hallgatni, hogy milyen sok írónk írt szenvedéllyel és szeretettel a gasztronómiáról, és régen hány nagy klasszikusunknak volt saját asztala a budapesti vendéglőkben és kávéházakban. Itt hangzott el az a fantasztikus mondat, hogy otthonunk két legőszintébb pontja a kamránk és a könyvespolcunk. Az ünnepi könyvhétnek évek óta otthont adó „könyvespolc”, a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó környékén több VakVarjú éttermünk található, amelyek „kamrájából”, azaz konyhájából számos lélegzetelállító fogást választhatnak vendégeink a kulturális forgatagra hangolódva. Arra biztatom vendégeinket, hogy a VakVarjú étteremcsalád egyébként is törzsvendégnek számító kortárs íróinak kedvenc fogásaiból is csipegessenek, ezzel ünnepelve az irodalom és a gasztronómia közötti erős kapcsolatot, a kulturális életet, az olvasást, a könyvhetet, és nem utolsósorban tehetséges kortárs magyar íróinkat! A gasztronómiához hasonlóan az irodalom is szexi, olvassunk hát minél többet!” – mondta Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.
A vendégek június 5-étől folyamatosan kóstolhatják meg a VakVarjú éttermek új chefajánlatában a kortárs magyar írók kedvenceit.
Kapcsolódó cikkeink
A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Ipartestületi konferencia a SIRHA Budapest 2024 kiállításon
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás első napján – immár hagyományosan…
Tovább olvasom >Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >