Kortárs magyar írók kedvenc fogásai a VakVarjúk könyvheti chefajánlatában
A 95. ünnepi könyvhét tiszteletére, valamint a kortárs magyar irodalom népszerűsítésre a VakVarjú öt éttermének chefajánlatába kortárs magyar íróink kedvenc ételei kerültek fel az étteremcsaládra jellemző VakVarjús csavarral. A vendégek megkóstolhatják Lackfi János legkedvesebb előételét és főételét, Nyáry Krisztián legszeretettebb levesét és főfogását, valamint Leiner Laura kedvenc főételét és desszertjét.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/06/Lackfi-Janos.jpg)
Indiai Lackfipecsenye és névadója
Öt VakVarjú étteremben (VakVarjú Csónakház, VakVarjú Buda, VakVarjú Újlipót, Vakvarjú Pest és VígVarjú) a 95. ünnepi könyvhét tiszteletére tavalyhoz hasonlóan kortárs magyar íróink kedvencei kerülnek fel a chefajánlatba az étteremcsaládra jellemző VakVarjús csavarral. Idén Leiner Laura, Lackfi János és Nyáry Krisztián adta „kölcsön” a varjaknak két-két kedvenc fogását.
„Nyáry Krisztián íróval már többször működött együtt a VakVarjú étteremcsalád. Néhány napja cégcsoportunk legújabb cukrászdájában, a Dobay BudaPartban Így ettek ők – magyar írók és ételeik című könyvéről mesélt vendégeinknek. Izgalmas volt hallgatni, hogy milyen sok írónk írt szenvedéllyel és szeretettel a gasztronómiáról, és régen hány nagy klasszikusunknak volt saját asztala a budapesti vendéglőkben és kávéházakban. Itt hangzott el az a fantasztikus mondat, hogy otthonunk két legőszintébb pontja a kamránk és a könyvespolcunk. Az ünnepi könyvhétnek évek óta otthont adó „könyvespolc”, a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó környékén több VakVarjú éttermünk található, amelyek „kamrájából”, azaz konyhájából számos lélegzetelállító fogást választhatnak vendégeink a kulturális forgatagra hangolódva. Arra biztatom vendégeinket, hogy a VakVarjú étteremcsalád egyébként is törzsvendégnek számító kortárs íróinak kedvenc fogásaiból is csipegessenek, ezzel ünnepelve az irodalom és a gasztronómia közötti erős kapcsolatot, a kulturális életet, az olvasást, a könyvhetet, és nem utolsósorban tehetséges kortárs magyar íróinkat! A gasztronómiához hasonlóan az irodalom is szexi, olvassunk hát minél többet!” – mondta Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.
A vendégek június 5-étől folyamatosan kóstolhatják meg a VakVarjú éttermek új chefajánlatában a kortárs magyar írók kedvenceit.
Kapcsolódó cikkeink
Ipartestületi konferencia a SIRHA Budapest 2024 kiállításon
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás első napján – immár hagyományosan…
Tovább olvasom >Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/hu/wp-content/uploads/2016/08/no_product.jpg)
Könyv-Bor-Jazz fesztivál kezdődik kedden Balatonfüreden
Az irodalom, a bor és a zene jegyében rendeznek fesztivált…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >