Korszerű kutatóeszközök a KVIK Vendéglátás Tanszékén
Elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének újonnan kialakított, nyár elején átadott Érzékszervi Laboratóriumában, valamint a Kutatólaboratórium legmodernebb mérőeszközökkel felszerelt új részlegében. A két új egységben napjaink egyik legintenzívebben fejlődő tudományterületéhez, a neurogasztronómiához köthető professzionális technológiák alkalmazásával vizsgálhatók élelmiszerek, ételek és italok – például a Magyarországon kizárólag a BGE-n található elektronikus szem alkalmazásával.
A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.
A tudományos elvárások mentén kialakított új Érzékszervi laboratóriumban az emberi érzékszervek által észlelt tulajdonságok is tanulmányozhatók. Az eszközt elsősorban a termékfejlesztés területén szeretnék majd alkalmazni, mondta el az átadáson dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja. //
Kapcsolódó cikkeink
Beindulnak az online előfizetéses hűségprogramok Magyarországon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A menopauzában is segítő joghurtalternatívát dob piacra a Coconut Collab
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Felsőfokú borismereti képzés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Konyhai robotokmár-már az ételpornó kategóriájában – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tele ízzel, ritmussal és tradícióval nyitott meg a Paprika Revue House
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Siófok volt a legnépszerűbb úti cél az idén nyáron is
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >