Korszerű kutatóeszközök a KVIK Vendéglátás Tanszékén

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 09. 19. 11:27

Elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének újonnan kialakított, nyár elején átadott Érzékszervi Laboratóriumában, valamint a Kutatólaboratórium legmodernebb mérőeszközökkel felszerelt új részlegében. A két új egységben napjaink egyik legintenzívebben fejlődő tudományterületéhez, a neurogasztronómiához köthető professzionális technológiák alkalmazásával vizsgálhatók élelmiszerek, ételek és italok – például a Magyarországon kizárólag a BGE-n található elektronikus szem alkalmazásával.

A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.

A tudományos elvárások mentén kialakított új Érzékszervi laboratóriumban az emberi érzékszervek által észlelt tulajdonságok is tanulmányozhatók. Az eszközt elsősorban a termékfejlesztés területén szeretnék majd alkalmazni, mondta el az átadáson dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja. //

Kapcsolódó cikkeink