Konzerv és karácsony
A fém csomagolóanyagokkal foglalkozó Eviosys legújabb felmérése során Európa-szerte kérdezett meg embereket a fenntarthatóságról. Igen meglepő összefüggésre derült fény a fémdobozok és a karácsony között.

(Fotó: Pixabay)
A megkérdezett fogyasztók több mint háromnegyede (79%) havonta legalább egyszer vásárol élelmiszerkonzervet. Az emberek negyede (28%) gondolja úgy, hogy a konzerv élelmiszerek vásárlása hatékony módja a pénzmegtakarításnak, 40% pedig azt, hogy több konzervet vásárol majd, hogy átvészelje a megélhetési válságot. Mivel a konzervdobozos élelmiszerek hosszabb ideig tárolhatók, rugalmasabb étkezésszervezést tesznek lehetővé, elkerülve az élelmiszerpazarlást, ami óvja bolygónkat és a fogyasztók költségvetését is. Az infláció miatt a karácsonyi magatartásukon is változtattak a fogyasztók: 72%-uk nyilatkozott úgy, hogy nem köt kompromisszumot a fenntarthatóság terén, a fogyasztók 38%-a pedig kisebb karácsonyt tervez. 30%-uk tervez kisebb ajándékokat, például limitált csokoládét és cukorkát vásárolni, ami kielégíti a fenntarthatóság és a költség egyensúlyát, mivel ezeket gyakran fémdobozokba csomagolják.
Kapcsolódó cikkeink
Kevesebb kávét ittak tavaly a németek
A Német Kávészövetség (Deutscher Kaffeeverband) friss adatai szerint 2024-ben Németországban…
Tovább olvasom >Csökkenti a borcsomagolás mennyiségét az Aldi az Egyesült Királyságban
Az Aldi brit leányvállalata 2024 végéig megszünteti a saját márkás,…
Tovább olvasom >Fenntarthatósági kérdésekre kell válaszolnia a magyar cégeknek
Már csak pár hónapja van a magyar cégeknek arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >