Konzerv és karácsony
A fém csomagolóanyagokkal foglalkozó Eviosys legújabb felmérése során Európa-szerte kérdezett meg embereket a fenntarthatóságról. Igen meglepő összefüggésre derült fény a fémdobozok és a karácsony között.
A megkérdezett fogyasztók több mint háromnegyede (79%) havonta legalább egyszer vásárol élelmiszerkonzervet. Az emberek negyede (28%) gondolja úgy, hogy a konzerv élelmiszerek vásárlása hatékony módja a pénzmegtakarításnak, 40% pedig azt, hogy több konzervet vásárol majd, hogy átvészelje a megélhetési válságot. Mivel a konzervdobozos élelmiszerek hosszabb ideig tárolhatók, rugalmasabb étkezésszervezést tesznek lehetővé, elkerülve az élelmiszerpazarlást, ami óvja bolygónkat és a fogyasztók költségvetését is. Az infláció miatt a karácsonyi magatartásukon is változtattak a fogyasztók: 72%-uk nyilatkozott úgy, hogy nem köt kompromisszumot a fenntarthatóság terén, a fogyasztók 38%-a pedig kisebb karácsonyt tervez. 30%-uk tervez kisebb ajándékokat, például limitált csokoládét és cukorkát vásárolni, ami kielégíti a fenntarthatóság és a költség egyensúlyát, mivel ezeket gyakran fémdobozokba csomagolják.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >