Konyhai hulladékot adnak el a kenyai farmereknek a termőföld javítására
A kenyai Sprout Organic magokat, száraz leveleket, ágakat és konyhai szerves hulladékot használ komposztkészítéshez, amelyet aztán olyan városi gazdáknak ad el, akik kis helyen termelnek élelmiszert.

Segít túlélni a hulladék
Ilyen gazda a kenyai Franchis Wachira is, akinek a komposzt sokat segített abban, hogy a vírus idején gyógynövény- és zöldségtermesztésbe fogjon.
A 71 éves Wachira régen abból élt, hogy kis, saját készítésű kunyhókat adott ki, ám a járvány miatt a bérlők nem tudtak neki fizetni. Wachirának más munka után kellett néznie, s most már egészen szép kis veteményessel rendelkezik, amelyből havi 9 dollárnyi bevétele van.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Forradalmi magyar találmány a szigetelőanyag-hulladék újrahasznosításában
Óriási környezeti kihívást jelent az ipari felhasználás során keletkezett kemény…
Tovább olvasom >Kávékapszula-újrahasznosítási programot indított az olasz Esselunga
Új környezetvédelmi kezdeményezést indított Milánóban az Esselunga a használt kávékapszulák…
Tovább olvasom >A kör bezárul: már a boltokban a bizonyíték, hogy a visszaváltott Szentkirályi-palackokból is újra palackok lesznek
Az újrahasznosítható anyagok begyűjtése és újrahasznosítása új szemléletet honosít meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Az élelmiszerbiztonságra is kihathat a ragadós száj- és körömfájás-járvány
Miközben a hatóságok versenyt futnak az idővel, hogy megfékezzék a…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >