Konyhai hulladékot adnak el a kenyai farmereknek a termőföld javítására
A kenyai Sprout Organic magokat, száraz leveleket, ágakat és konyhai szerves hulladékot használ komposztkészítéshez, amelyet aztán olyan városi gazdáknak ad el, akik kis helyen termelnek élelmiszert.

Segít túlélni a hulladék
Ilyen gazda a kenyai Franchis Wachira is, akinek a komposzt sokat segített abban, hogy a vírus idején gyógynövény- és zöldségtermesztésbe fogjon.
A 71 éves Wachira régen abból élt, hogy kis, saját készítésű kunyhókat adott ki, ám a járvány miatt a bérlők nem tudtak neki fizetni. Wachirának más munka után kellett néznie, s most már egészen szép kis veteményessel rendelkezik, amelyből havi 9 dollárnyi bevétele van.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Nehezen újrahasznosítható hulladékok: megoldások születőben, de még messze a cél
Bár egyre több hulladéktípus válik újrahasznosíthatóvá, számos anyag feldolgozása továbbra…
Tovább olvasom >Jelentős megtakarítást tesznek lehetővé a SPAR újrahasznosítási megoldásai
nnovatív kezdeményezéseket indított fenntarthatósági törekvéseivel összhangban az újrahasznosítás területén a…
Tovább olvasom >Forradalmi magyar találmány a szigetelőanyag-hulladék újrahasznosításában
Óriási környezeti kihívást jelent az ipari felhasználás során keletkezett kemény…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: árréskorlátozást vezetne be a kormány a háztartási cikkeket árusító boltokra
A kormány szerdán tárgyalhatja, csütörtökön pedig várhatóan elfogadhatja azt az…
Tovább olvasom >Drágább Barbie, soványabb Heinz – Trump vámjai átrajzolják a globális fogyasztói piacot
Donald Trump vámpolitikájának hatása egyre több iparágat érint: játékgyártók, autóipari…
Tovább olvasom >Csaknem 20 százalékkal olcsóbb élelmiszerek? A kormány elégedett az árréscsökkentés eredmnyeivel
„Egyre több terméket lehet olcsóbban megvásárolni az árréscsökkentésnek köszönhetően, az…
Tovább olvasom >