Konyhai hulladékot adnak el a kenyai farmereknek a termőföld javítására
A kenyai Sprout Organic magokat, száraz leveleket, ágakat és konyhai szerves hulladékot használ komposztkészítéshez, amelyet aztán olyan városi gazdáknak ad el, akik kis helyen termelnek élelmiszert.

Segít túlélni a hulladék
Ilyen gazda a kenyai Franchis Wachira is, akinek a komposzt sokat segített abban, hogy a vírus idején gyógynövény- és zöldségtermesztésbe fogjon.
A 71 éves Wachira régen abból élt, hogy kis, saját készítésű kunyhókat adott ki, ám a járvány miatt a bérlők nem tudtak neki fizetni. Wachirának más munka után kellett néznie, s most már egészen szép kis veteményessel rendelkezik, amelyből havi 9 dollárnyi bevétele van.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Dobozon innen, élményen túl
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Új külsőt kapnak a PET-palackok: januártól kötelező a 25% újrahasznosított tartalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A megunt mobiltelefon értékes – 1500 kiselektronikai eszközt hoztak vissza az Auchanba újrahasznosításra
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
A KPMG idén is megkérdezte a vezérigazgatókat: szaporodtak a kihívások, a vezetők borúlátóbbak, mint egy éve ilyenkor
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Élelmezési világnap 2025 – 80 éves a FAO
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >