Konyhai hulladékot adnak el a kenyai farmereknek a termőföld javítására
A kenyai Sprout Organic magokat, száraz leveleket, ágakat és konyhai szerves hulladékot használ komposztkészítéshez, amelyet aztán olyan városi gazdáknak ad el, akik kis helyen termelnek élelmiszert.

Segít túlélni a hulladék
Ilyen gazda a kenyai Franchis Wachira is, akinek a komposzt sokat segített abban, hogy a vírus idején gyógynövény- és zöldségtermesztésbe fogjon.
A 71 éves Wachira régen abból élt, hogy kis, saját készítésű kunyhókat adott ki, ám a járvány miatt a bérlők nem tudtak neki fizetni. Wachirának más munka után kellett néznie, s most már egészen szép kis veteményessel rendelkezik, amelyből havi 9 dollárnyi bevétele van.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A megunt mobiltelefon értékes – 1500 kiselektronikai eszközt hoztak vissza az Auchanba újrahasznosításra
Harmadik alkalommal csatlakozott az Auchan áruházlánc a „Passzold vissza, Tesó!”…
Tovább olvasom >Nehezen újrahasznosítható hulladékok: megoldások születőben, de még messze a cél
Bár egyre több hulladéktípus válik újrahasznosíthatóvá, számos anyag feldolgozása továbbra…
Tovább olvasom >Jelentős megtakarítást tesznek lehetővé a SPAR újrahasznosítási megoldásai
nnovatív kezdeményezéseket indított fenntarthatósági törekvéseivel összhangban az újrahasznosítás területén a…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >