Konyhai hulladékot adnak el a kenyai farmereknek a termőföld javítására
A kenyai Sprout Organic magokat, száraz leveleket, ágakat és konyhai szerves hulladékot használ komposztkészítéshez, amelyet aztán olyan városi gazdáknak ad el, akik kis helyen termelnek élelmiszert.

Segít túlélni a hulladék
Ilyen gazda a kenyai Franchis Wachira is, akinek a komposzt sokat segített abban, hogy a vírus idején gyógynövény- és zöldségtermesztésbe fogjon.
A 71 éves Wachira régen abból élt, hogy kis, saját készítésű kunyhókat adott ki, ám a járvány miatt a bérlők nem tudtak neki fizetni. Wachirának más munka után kellett néznie, s most már egészen szép kis veteményessel rendelkezik, amelyből havi 9 dollárnyi bevétele van.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A megunt mobiltelefon értékes – 1500 kiselektronikai eszközt hoztak vissza az Auchanba újrahasznosításra
Harmadik alkalommal csatlakozott az Auchan áruházlánc a „Passzold vissza, Tesó!”…
Tovább olvasom >Nehezen újrahasznosítható hulladékok: megoldások születőben, de még messze a cél
Bár egyre több hulladéktípus válik újrahasznosíthatóvá, számos anyag feldolgozása továbbra…
Tovább olvasom >Jelentős megtakarítást tesznek lehetővé a SPAR újrahasznosítási megoldásai
nnovatív kezdeményezéseket indított fenntarthatósági törekvéseivel összhangban az újrahasznosítás területén a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Dinamikusan bővül a SPAR franchise hálózata – már több mint 300 üzlettel van jelen országszerte
A SPAR Magyarország franchise hálózata továbbra is dinamikusan fejlődik. 2025.…
Tovább olvasom >Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >NGM: már több mint félszáz cég fejlesztési terveiről született döntés a Demján Sándor Tőkeprogramban
Brüsszel nyomásgyakorlása ellenére a kormány mindent megtesz a hazai kkv-k…
Tovább olvasom >