Könnyebb lett a vágóhidak működése
A jövőben könnyebben működhetnek a kisebb vágóhidak, a Vidékfejlesztési Minisztérium ugyanis az EU által megengedett legnagyobb mértékben könnyítette a vágás utáni minősítés rendszerét – áll a Magyar Agrárkamara közleményében.
Ezzel egy év múltán teljesült a Magyar Agrárkamara javaslata, amellyel leginkább a kistérségi ellátást, vagy a magáncélra történő marha-, sertés-, juhvágást segíti a minisztérium, illetve elősegíti a helyben történő húsforgalmazást.
A vidékfejlesztési miniszter a napokban módosította azt a rendeletet, amely a vágóállatok vágás utáni minősítését szabályozza. Ebben meghatározza azt a vágási kapacitást, ami még mentesül a minősítési kötelezettség alól. Ez kifejlett szarvasmarhára vonatkozóan éves átlagban hetente legfeljebb 75 állatot, sertés esetén pedig 200 állatot jelent. A jogszabályban módosították a minősítés végrehajtását is, amelyet a vágósertésnél a szúrást követően 45 percen, a vágómarha, a vágójuh és a vágókecske esetében 60 percen belül kell elvégezni – írja az Origo.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >