Komplex ízvilág
A téli hideg estéken feltehetően gyakrabban kacsingat a vendég a sokak által „erejéről” ismert Stroh rumra, pedig az osztrákok lassan két évszázada gyártott itala jóval több értéket rejt magában, mint a szokottnál magasabb alkoholtartalom. Sebastian Stroh 1832-ben alkotta meg az úgynevezett Hazai rum azóta is titokban tartott receptjét, amelyben a cukornádat próbálta helyettesíteni különböző ízek és természetes festékanyagok felhasználásával. Ma a 40, 60 és 80 alkoholfokú Stroh rum az EU szabályozása szerint már cukornádmelaszból készül.
A végeredmény lenyűgöző lett: a vanília, narancshéj, mandula, mogyoró, cseresznye, szilva, fahéj, szegfűszeg illata egyenként kivehető benne – persze az erősebbekben sokkal inkább hígítás után. A Stroh Jagerteenek nevezett innovációja pedig egy másik ízvilágú, népszerű termék a sógoroknál.
Pont gazdag ízei azok, ami miatt a Stroh rum a koktélbárok és cukrászdák kedvelt alapanyaga is. Az ital szeszesital-versenyeken számos díjat szerzett az elmúlt években is, nemcsak a német nyelvű országokban, de az USA-ban is. A gyártott mennyiség háromnegyede kerül exportra, főleg a német, skandináv, valamint a Benelux-országok- és a Dél-Afrikai Köztársaság-beli fogyasztók nagy örömére. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Tiki-kultúra Budapest belvárosában
A Rumpus Tiki Bar 2013 óta működik a főváros szívében. A…
Tovább olvasom >Rum nélkül maradhat Kuba? – Cukorhiány bénítja meg a szigetország ikonikus iparágát
Súlyos válságba került a kubai rumipar – nem pénzügyi, nem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újra az áfaszabályozásról
Zerényi Károly, az MVI elnöki tanácsadója nemrégiben a penzcentrum.hu-nak a…
Tovább olvasom >Nagy hazai borravaló-körkép: így jattolnak a magyarok a vendéglátósok szerint
A vendéglátósok 75 százaléka számolt be arról, hogy a vendégektől…
Tovább olvasom >Rekordforgalomra készül a budapesti repülőtér – minden részletre kiterjed a nyári felkészülés
Soha nem látott utasforgalomra számítanak a 2025-ös nyári szezonban a…
Tovább olvasom >