Komplex ízvilág
A téli hideg estéken feltehetően gyakrabban kacsingat a vendég a sokak által „erejéről” ismert Stroh rumra, pedig az osztrákok lassan két évszázada gyártott itala jóval több értéket rejt magában, mint a szokottnál magasabb alkoholtartalom. Sebastian Stroh 1832-ben alkotta meg az úgynevezett Hazai rum azóta is titokban tartott receptjét, amelyben a cukornádat próbálta helyettesíteni különböző ízek és természetes festékanyagok felhasználásával. Ma a 40, 60 és 80 alkoholfokú Stroh rum az EU szabályozása szerint már cukornádmelaszból készül.
A végeredmény lenyűgöző lett: a vanília, narancshéj, mandula, mogyoró, cseresznye, szilva, fahéj, szegfűszeg illata egyenként kivehető benne – persze az erősebbekben sokkal inkább hígítás után. A Stroh Jagerteenek nevezett innovációja pedig egy másik ízvilágú, népszerű termék a sógoroknál.
Pont gazdag ízei azok, ami miatt a Stroh rum a koktélbárok és cukrászdák kedvelt alapanyaga is. Az ital szeszesital-versenyeken számos díjat szerzett az elmúlt években is, nemcsak a német nyelvű országokban, de az USA-ban is. A gyártott mennyiség háromnegyede kerül exportra, főleg a német, skandináv, valamint a Benelux-országok- és a Dél-Afrikai Köztársaság-beli fogyasztók nagy örömére. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Papa’s Pilar Rum
A Papa’s Pilar egy prémium rummárka, amelyet Ernest Hemingway tiszteletére…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Drágulhatnak a whiskyk és rumok az EU válaszlépései nyomán
Donald Trump legújabb kereskedelempolitikai lépése ismét hullámokat vet a világpiacon:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >