Komplex ízvilág
A téli hideg estéken feltehetően gyakrabban kacsingat a vendég a sokak által „erejéről” ismert Stroh rumra, pedig az osztrákok lassan két évszázada gyártott itala jóval több értéket rejt magában, mint a szokottnál magasabb alkoholtartalom. Sebastian Stroh 1832-ben alkotta meg az úgynevezett Hazai rum azóta is titokban tartott receptjét, amelyben a cukornádat próbálta helyettesíteni különböző ízek és természetes festékanyagok felhasználásával. Ma a 40, 60 és 80 alkoholfokú Stroh rum az EU szabályozása szerint már cukornádmelaszból készül.
A végeredmény lenyűgöző lett: a vanília, narancshéj, mandula, mogyoró, cseresznye, szilva, fahéj, szegfűszeg illata egyenként kivehető benne – persze az erősebbekben sokkal inkább hígítás után. A Stroh Jagerteenek nevezett innovációja pedig egy másik ízvilágú, népszerű termék a sógoroknál.
Pont gazdag ízei azok, ami miatt a Stroh rum a koktélbárok és cukrászdák kedvelt alapanyaga is. Az ital szeszesital-versenyeken számos díjat szerzett az elmúlt években is, nemcsak a német nyelvű országokban, de az USA-ban is. A gyártott mennyiség háromnegyede kerül exportra, főleg a német, skandináv, valamint a Benelux-országok- és a Dél-Afrikai Köztársaság-beli fogyasztók nagy örömére. (x)
Kapcsolódó cikkeink
A Gruppo Montenegrónak adta el a Pampero Rumot a Diageo
A Gruppo Montenegro olasz szeszesital- és élelmiszeripari vállalat a Pampero…
Tovább olvasom >Izgalmas, egzotikus világ
A spiritek világával foglalkozó sorozatunkban ezúttal rendhagyó módon együtt kutatjuk a…
Tovább olvasom >Táguló rumvilág
Az átlagfogyasztó szempontjából a magyar rumpiacot alapvetően néhány erős márka…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >