Komoly elismeréseket szerzett a magyar tökmag-áfonya praliné
A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné bronzérmet hozott el az Academy of Chocolate Awards 2020 csokoládéversenyről, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert kétcsillagos elismerést.
A frissítő, kicsit édesebb áfonya nagyon jól harmonizál a remek minőségű tökmagkrémből készült réteghez, s mindezt, az ízvilághoz passzoló leheletvékony étcsokiburokba töltötték. A bonbon felületének játékos zöld, csodásan csillogó díszítése is az ízvilágot idézi.
A Sweetic az elmúlt 6 évben, 3 különféle világversenyről összesen 30 elismeréssel tért haza. Tavaly pedig a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé kerültek be azzal, hogy Zala Judit pirosgyümölcs-ibolya-pisztácia venezuelai étcsokoládéburokba megálmodott kombinációja három aranycsillagot kapott a Great Taste Awards-on. Magyar praliné ilyen elismerésben korábban még soha nem részesült.
A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripar Oscar díjaként emlegetnek világszerte. 2020-ban is többezer terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban, amiket 1-2-3 csillaggal értékelt a séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztrobloggerekből álló 400 fős zsűri.
A magyar kézműves csokoládé manufaktúra megnyitotta első budapesti üzletét, a csokoládé bár – specialty kávézó Sweetic Budát.
Kapcsolódó cikkeink
Egy magyar élelmiszer a világ legjobbjai közé került
Magyar élelmiszerek arattak nagy sikereket a világ egyik legrangosabb gasztronómiai…
Tovább olvasom >A szabolcsi alma és a szatmári meggy újra tarolt a nemzetközi GREAT TASTE versenyen
A mátészalkai 30 éves családi vállalkozást, a Nobilis Zrt.-t idén…
Tovább olvasom >Zsolnay gint díjaztak a londoni gasztro Oscar-on
Dupla arany csillaggal értékelték Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként szamon tartott…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >