Komoly elismeréseket szerzett a magyar tökmag-áfonya praliné
A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné bronzérmet hozott el az Academy of Chocolate Awards 2020 csokoládéversenyről, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert kétcsillagos elismerést.

Az elismeréseket hozó tökmag-áfonya praliné
A frissítő, kicsit édesebb áfonya nagyon jól harmonizál a remek minőségű tökmagkrémből készült réteghez, s mindezt, az ízvilághoz passzoló leheletvékony étcsokiburokba töltötték. A bonbon felületének játékos zöld, csodásan csillogó díszítése is az ízvilágot idézi.
A Sweetic az elmúlt 6 évben, 3 különféle világversenyről összesen 30 elismeréssel tért haza. Tavaly pedig a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé kerültek be azzal, hogy Zala Judit pirosgyümölcs-ibolya-pisztácia venezuelai étcsokoládéburokba megálmodott kombinációja három aranycsillagot kapott a Great Taste Awards-on. Magyar praliné ilyen elismerésben korábban még soha nem részesült.
A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripar Oscar díjaként emlegetnek világszerte. 2020-ban is többezer terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban, amiket 1-2-3 csillaggal értékelt a séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztrobloggerekből álló 400 fős zsűri.
A magyar kézműves csokoládé manufaktúra megnyitotta első budapesti üzletét, a csokoládé bár – specialty kávézó Sweetic Budát.
Kapcsolódó cikkeink
Csillagos csiga
Leveles tésztába göngyölt, karamellizált fahéjjal és almával készített csigájával egy…
Tovább olvasom >Vadlesen
Érdeklődő fogyasztók, érdeklődő kiskereskedelem – ez jó kiindulópont minden kategóriának…
Tovább olvasom >Nemzetközi díjat nyert a Spájz
A keszthelyi Spájz Szörpmanufaktúra elismerést kapott a Great Taste Awards…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világsztárok a hangulat mellett a turizmust is felpörgették
Világsztárok adták egymásnak a színpadot Budapest megakoncert-helyszínein az elmúlt héten.…
Tovább olvasom >Bede Róbert több hal fogyasztására buzdítja a magyarokat
Az uniós átlagnál jóval kevesebb halat eszünk, pedig kiváló élelmiszer,…
Tovább olvasom >Több mint ötven hazai fürdő csatlakozik az Strandok éjszakájához szombaton
Tizenhatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Fürdőszövetség a Strandok éjszakáját…
Tovább olvasom >