Kommunikációs iparági AI-kézikönyv készül
A hazai szakmai szervezetek – köztük a MAKSZ, az MMSZ és az MLE – Blaskó Nikolett vezetésével összefogtak, hogy elkészítsék az AI használatának iparági szabályozását. Az együttműködésben tevékeny koordinációs és véleményező szerepet vállal az ÖRT (Önszabályozó Reklámtestület) is.
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
Az önszabályozó, iparági fókuszú kézikönyv célja átlátható keretrendszert biztosítani és a kommunikációs iparág minden szereplője számára iránymutatással szolgálni az AI etikus alkalmazására vonatkozóan. A projektbe több külső szakértő, köztük a KPMG és nemzetközi tech cégek képviselői is bekapcsolódtak.
Az AI-rendszerek gyors fejlődése és alkalmazása új kihívások elé állítja a tartalomgyártást és -terjesztést, különös tekintettel az etikai és minőségi kérdésekre. Az Európai Unió tavasszal elfogadott AI-rendelete (EU AI ACT) elsősorban a fogyasztóvédelemre összpontosít, ugyanakkor önszabályozást is elvár a szakmai területeken. A jogszabály teljes körű alkalmazására 24 hónapos átmeneti időszakot határoztak meg, ami jelentős késést eredményezhet a gyorsan fejlődő technológiák szabályozásában. //
Kapcsolódó cikkeink
Mesterséges intelligenciával gyorsítja a pénztárakat a Colruyt
Valamennyi kasszájánál bevezeti a belga Colruyt „easy check-out” nevű rendszerét,…
Tovább olvasom >AI és SEO: Forradalmi változás küszöbén állnak a kkv-k
A legfrissebb, 2025-ös Previsible AI Traffic Report szerint öt hónap…
Tovább olvasom >2027-ig megduplázza AI-befektetéseit a McDonald’s
A McDonald’s 2027-ig jelentősen növelni tervezi a mesterséges intelligenciába (AI)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az OKSZ értékelése az élelmiszer inflációról
„Az élelmiszerek vártnál nagyobb (éttermi árak nélkül is 4,6 százalékos)…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: A vártnál rosszabbul alakult az infláció
Bár a piac arra számított, hogy júliusban a 4 százalék…
Tovább olvasom >A FAO élelmiszerár-indexe enyhén emelkedett júliusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >