Komló és Tehén
A kevesebb néha több – ennek az elvnek a mentén építették éttermüket a július végén nyílt, sokatmondó nevű budaörsi Komló és Tehén hamburgerétterem és sörkert tulajdonosai.
Az enteriőr egyszerű, letisztult, a hely adottságainak megfelelő; az utcaszinten nyílik ugyanis a bejárat, de vendégtér csak az emeleten és – lapunk megjelenésének idején kezdődően majd – a tetőtérben működik. Jelenleg húszan tudnak leülni a belső helyiségben, és 14-en a kreatívan kialakított teraszon. Az étlap sincs túlbonyolítva: néhány leves és sörkorcsolya mellett választható többféle, a marhán kívül minden más hozzávalót nélkülöző, 14 dekás húspogácsából készülő hamburger, amelyek ára feltéttől függően 890–1590 forint. Cseh és kézműves magyar sörök közül négyet csapolnak 550–790 forintért (a legdrágább egy díjnyertes magyar IPA), a palackosok ára 590–790 forint, de van persze – ugyancsak megfizethető – szerény bor- és gazdag égetettszesz-választék is. Az árak tehát nem nagyon rostálják meg a vendégkört: az alsóközéposztálytól felfelé megfordulnak itt diákok, családok és az 50+ korosztály is, utóbbi sokszor a környéken kevés helyen hozzáférhető sörkülönlegességek miatt jön. A minőségi hamburger délben is vonzó; ebédidőben a környékbeli bankokból, irodákból járnak ide éhüket elverni.
Budaörs, Szabadság út 53.
Tervező: Bánszki Viktor
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >