Komló és Tehén
A kevesebb néha több – ennek az elvnek a mentén építették éttermüket a július végén nyílt, sokatmondó nevű budaörsi Komló és Tehén hamburgerétterem és sörkert tulajdonosai.
Az enteriőr egyszerű, letisztult, a hely adottságainak megfelelő; az utcaszinten nyílik ugyanis a bejárat, de vendégtér csak az emeleten és – lapunk megjelenésének idején kezdődően majd – a tetőtérben működik. Jelenleg húszan tudnak leülni a belső helyiségben, és 14-en a kreatívan kialakított teraszon. Az étlap sincs túlbonyolítva: néhány leves és sörkorcsolya mellett választható többféle, a marhán kívül minden más hozzávalót nélkülöző, 14 dekás húspogácsából készülő hamburger, amelyek ára feltéttől függően 890–1590 forint. Cseh és kézműves magyar sörök közül négyet csapolnak 550–790 forintért (a legdrágább egy díjnyertes magyar IPA), a palackosok ára 590–790 forint, de van persze – ugyancsak megfizethető – szerény bor- és gazdag égetettszesz-választék is. Az árak tehát nem nagyon rostálják meg a vendégkört: az alsóközéposztálytól felfelé megfordulnak itt diákok, családok és az 50+ korosztály is, utóbbi sokszor a környéken kevés helyen hozzáférhető sörkülönlegességek miatt jön. A minőségi hamburger délben is vonzó; ebédidőben a környékbeli bankokból, irodákból járnak ide éhüket elverni.
Budaörs, Szabadság út 53.
Tervező: Bánszki Viktor
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: 2025-ben tovább erősödik a SZÉP-kártya népszerűsége
A SZÉP-kártya egyre fontosabb szerepet kap a magyar háztartások pénzügyi…
Tovább olvasom >Az év elején tovább erősödött a turizmus – ágazati kitekintő
2025 januárjában egymillió vendég érkezett a turisztikai szálláshelyekre, ahol közel…
Tovább olvasom >Nagy Márton: kistelepülések kiskocsmái is pályázhatnak idegenforgalmi támogatásra
Egymilliárd forintra pályázhatnak az ezer fő alatti településen működő kiskocsmák,…
Tovább olvasom >