Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál a gyulai Várkertben
Szombaton kezdődik a gyulai Várkertben a negyedik nemzetközi Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál. A rendezvény a szárazkolbászok és a füstölt hentesáruk készítéséről szól, hentesüzemek mutatkoznak be és versenyeztetik termékeiket – tájékoztatta az MTI-t Dinya Imre főszervező, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke.
A főszervező elmondta: tavaly több mint húszezer látogatója volt a rendezvénynek, a szakmai versenyre 16 országból 116 termékkel – kolbászokkal és füstölt hentesárukkal – neveztek be magánszemélyek, illetve kereskedelmi mennyiséget előállító termelők és húsüzemek.
Idén a versenyzők tíz kategóriában indulhatnak, a zsűrizésre szombaton – és a fesztivál történetében először nyilvánosan – kerül sor. A nyertes termékek Gyulai Sódar Fesztivál-elismerést kapnak. Idén is lesz kézműves szakmai kiállítás és vásár. A résztvevők a híres Stréberl üzemben ismerhetik meg a gyulai húsipar gazdag történetét.
A fesztiválon lesz böllérverseny, kolbászgyúróverseny, erdélyi konyhák bemutatója. A programokat lovagi bemutatók színesítik a várban és környékén. A látogatók szervezett keretek között kolbász- és sonkatúrán vehetnek részt, amelyen közvetlenül ismerhetik meg a gyulai termelők helyi ételeit és italait. A fesztivált gazdag kulturális program kíséri, ezek különböző korosztályokhoz szólnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >