Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál a gyulai Várkertben
Szombaton kezdődik a gyulai Várkertben a negyedik nemzetközi Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál. A rendezvény a szárazkolbászok és a füstölt hentesáruk készítéséről szól, hentesüzemek mutatkoznak be és versenyeztetik termékeiket – tájékoztatta az MTI-t Dinya Imre főszervező, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke.
A főszervező elmondta: tavaly több mint húszezer látogatója volt a rendezvénynek, a szakmai versenyre 16 országból 116 termékkel – kolbászokkal és füstölt hentesárukkal – neveztek be magánszemélyek, illetve kereskedelmi mennyiséget előállító termelők és húsüzemek.
Idén a versenyzők tíz kategóriában indulhatnak, a zsűrizésre szombaton – és a fesztivál történetében először nyilvánosan – kerül sor. A nyertes termékek Gyulai Sódar Fesztivál-elismerést kapnak. Idén is lesz kézműves szakmai kiállítás és vásár. A résztvevők a híres Stréberl üzemben ismerhetik meg a gyulai húsipar gazdag történetét.
A fesztiválon lesz böllérverseny, kolbászgyúróverseny, erdélyi konyhák bemutatója. A programokat lovagi bemutatók színesítik a várban és környékén. A látogatók szervezett keretek között kolbász- és sonkatúrán vehetnek részt, amelyen közvetlenül ismerhetik meg a gyulai termelők helyi ételeit és italait. A fesztivált gazdag kulturális program kíséri, ezek különböző korosztályokhoz szólnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint szállítmányozás – A logisztika határai és lehetőségei a Magyar Szállítmányozók Napján
„Meg kell érteni a jelent, és gondolkodni kell a jövőről.”…
Tovább olvasom >Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >