Magazin: Koktélpipa
A Martini koktél után VaporTininek nevezte el egy chicagói bártulajdonosnő italkínálatának szeptemberben bemutatott büszkeségét, ami valójában italnak nehezen nevezhető, lévén fogyasztása a belélegzéséből áll.
Ha valaki meg tudott barátkozni az előző számunkban bemutatott inhalálható csokoládé gondolatával, annak bizonyára nem lesz idegen a VaporTini ötlete sem, amelyre gazdája egy finn fesztiválon lelt, ahol forró kőre öntött vodka gőzét szívták be az ünneplők. A hölgy teniszlabda nagyságú speciális fémgömböt készíttetett, amelyben az italokat 82 °C -ig lehet melegíteni – ebből szívószál segítségével kell kiszippantani a gőzt. (Az „ital” optimális fogyasztási hőmérséklete egyébként 44 °C, ezen kezd el az alkohol gőze felszállni). Szakértő mixerek segítségével négy dekonstruált italt (két vodkát, egy gint és egy bourbont) választott itallapjára.
A bár a VaporTinit olyanoknak ajánlja, akik így is próbálnak súlyukra vigyázni, de felhívja a figyelmet arra, hogy fogyasztását bizony jelzi az alkoholszonda.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >