Magazin: Koktélpipa
A Martini koktél után VaporTininek nevezte el egy chicagói bártulajdonosnő italkínálatának szeptemberben bemutatott büszkeségét, ami valójában italnak nehezen nevezhető, lévén fogyasztása a belélegzéséből áll.
Ha valaki meg tudott barátkozni az előző számunkban bemutatott inhalálható csokoládé gondolatával, annak bizonyára nem lesz idegen a VaporTini ötlete sem, amelyre gazdája egy finn fesztiválon lelt, ahol forró kőre öntött vodka gőzét szívták be az ünneplők. A hölgy teniszlabda nagyságú speciális fémgömböt készíttetett, amelyben az italokat 82 °C -ig lehet melegíteni – ebből szívószál segítségével kell kiszippantani a gőzt. (Az „ital” optimális fogyasztási hőmérséklete egyébként 44 °C, ezen kezd el az alkohol gőze felszállni). Szakértő mixerek segítségével négy dekonstruált italt (két vodkát, egy gint és egy bourbont) választott itallapjára.
A bár a VaporTinit olyanoknak ajánlja, akik így is próbálnak súlyukra vigyázni, de felhívja a figyelmet arra, hogy fogyasztását bizony jelzi az alkoholszonda.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >