Knorr Kulináris Akadémia – tisztázza a félreértéseket
Az Unilever Food Solution üzletága által indított Knorr Kulináris Akadémia legfontosabb célja, hogy tisztázza a kényelmi termékekkel kapcsolatos tévhiteket és félreértéseket a szakmán belül.
A Knorr Kulináris Akadémia 2011 őszén indult el azzal a céllal, hogy tisztázza a levesporokkal, mártás alapokkal és egyéb kényelmi termékekkel kapcsolatos előítéleteket és tévhiteket. A program keretében számos publikáció foglalkozott a termékek gyártásával, összetételével és használati előnyeivel. Általánosságban elmondható, hogy a szárított termékeket sokszor megbélyegzik azzal, hogy az egészségre ártalmas anyagokat, például túl sok sót, mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak. Sajnos a szakma többsége nincs tisztában pontosan az összetevőkkel, a termékek egészségre gyakorolt hatásával. Az Akadémia keretein belül megjelenő szakmai cikkek ezekre a kérdésekre válaszolva próbálták eloszlatni a tévhiteket és bemutatni a valóságot. A publikációk kitértek az ipari szárítás folyamataira, bemutatták egy-egy gyakran használt termék – például Delikát és Burgonyapüré pehely – pontos összetételét, illetve dietetikus szakértő segítségével válaszoltak az egészséggel, a szárított termékekkel készült ételek tápanyagtartalmával kapcsolatos aggályokra. A Knorr Kulináris Akadémia a sajtókampány mellett szakmai rendezvényen is megjelent és együttműködik a gasztronómiai szakmai szervezetekkel, hogy bármilyen felmerülő kérdést és problémát azonnal megválaszolhasson.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: A kiskereskedelem nem felelős az emelkedő árakért
A kiskereskedelmi forgalom júniusi 3 százalékos – éves emelkedése az…
Tovább olvasom >A Kárpát-medence legízletesebb magyar ételeit is megkóstolhatjuk a Szent István Napon
A Kárpát-medence legfinomabb fogásait, zamatos illatokat és hagyományőrző programokat ígér…
Tovább olvasom >Közel 2,3 milliárd forintos fejlesztéssel újult meg három SPAR áruház országszerte
A kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is folytatja beruházásait a…
Tovább olvasom >